Policija provodi kriminalističko vještačenje nad tri osobe za koje postoji osnovana sumnja da su u razdoblju od gotovo dva mjeseca pokušali iznuditi 38-godišnjakinju iz mjesta Patkovac kraj Bjelovara. Kako policija navodi, 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja su u razdoblju između 12. rujna i 1. studenog prošle godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, ozbiljnom prijetnjom pokušali prisiliti 38-godišnjakinju da im neosnovano isplati novčani iznos od 56 tisuća kuna za plaćanje novčane kazne povodom prekršaja koji je utvrđen po carinskim službenicima u radu ugostiteljskog objekta, a koji je vlasništvo trgovačkog društva u kojem je 36-godišnjak direktor i odgovorna osoba.

-Dana 17. listopada godine postavili lampaš upaljen pred kućom gdje žrtvaprebiva, a pet dana poslije su u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na žrtvino ime. Zatim su 25. listopada ostavili na prozoru obiteljske kuće gdje žrtva prebiva još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe. Dana 1. studenog, u vremenu između 1.05 i 1.15 sati, iz osobnog automobila vlasništvo osumnjičene 39-godišnjakinje, ispalili najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Tada je jedan metak u svojoj putanji probio roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila u svojoj putanji probila staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazilo dijete, kćer oštećene – stoji u priopćenju policije u kojem se navodi kako se za ovu skupinu osnovano sumnja kako su prijetnjom da će izravno napasti na život i tijelo 38-godišnjakinje te uporabom vatrenog oružja, pokušali naplatiti novčani iznos od 56000 kuna u čemu nisu uspjeli. I to i razloga jer je žena sve opisano prijavila policiji i nije isplatila traženi novčani iznos čime su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju. Ktome, kod 33-godišnjaka je pretragom, između ostalog, pronađena i jedna ručno rađena puška u vezi čega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

-Vezano uz navedeno kazneno djelo uhićeni su 36-godišnjak i 33-godišnjak te su u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave – ističu iz policije.