Članovi i simpatizeri Stranke rada i solidarnosti nekoliko sata prije izborne šutnje održali su završni skup u Bjelovaru ispred DM-a. Saborski zastupnik Mladen Mađer tom prigodom kao prioritet je istaknuo nužnost dovršetka brze ceste prema Bjelovaru i Koprivnici koja bi pomogla kvalitetnijem povezivanju tih gradova sa Zagrebom te je izuzetno važna i u gospodarskom razvitku toga kraja.

Zagrebački standard

– Htjeli bismo da se u ovom dijelu Bilogore, Podravine i Prigorja živi kao u gradu Zagrebu koji ima raznolike beneficije za stanovništvo. Od nadoknade u visini od 400 kuna za umirovljenike preko besplatnih udžbenika za srednjoškolce, a podsjećam da je upravo Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti omogućio besplatne udžbenike za osnovnoškolce u školskoj godini 2020/21. – istaknuo je Mađer. Posebnu pozornost Stranka rada i solidarnosti posvećuje poljoprivredi. Jedna od ključnih novina koje predlažu u svojem programu „Selo 365” je izgradnja otkupnih i distributivnih centara koje bi poljoprivrednicima osigurale siguran plasman robe.

Veće poljoprivredne mirovine

Usto, tu je i zahtjev za povećanje poljoprivrednih mirovina koje bi se odnosilo za 21 tisuću poljoprivrednika koji ih primaju, a trenutno su niže od socijalne pomoći. Jedna od zanimljivosti je i povećanje postotka koncesije za eksploataciju ugljikovodika, što je također inicirao Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, a osigurao je da općine i gradovi umjesto dosadašnjih 30 posto, primaju 40 posto iznosa naknade, iako je prijedlog Stranke bio da jedinicama lokalne samouprave ostane 60 posto toga iznosa.