Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus na tiskovnoj konferenciji u Bjelovaru objavili su zajednički nastup na predstojećim parlamentarnim izborima. O izbornim planovima koalicije govorili su Dalija Orešković iz Stranke s Imenom i Prezimenom, Marijana Puljak, predsjednica Pametnog, Davor Nađi, predsjednik Fokusa i politički strateg Ivan Relković.

Ujedinjavanjem stranaka centra, hrvatski birači imaju birati stranke s ozbiljnim programom koje nude alternativu potrošenim politikama na sceni, smatraju u toj koaliciji.

– Udružili smo snage protiv lopovluka HDZ-a i kukavičluka SDP-a kako bi ljudi, kojima je stalo do ozbiljnih rješenja za Hrvatsku, imali svoj glas u Hrvatskom saboru. Više vrijedi jedan racionalan glas koji govori o budućnosti, nego njih deset koji ‘tamburaju’ o prošlosti – istaknula je Orešković koja HDZ-u zamjera klijentelizam i korupciju na svim razinama, a SDP-u kukavičluk zbog kojega je ta stranka odustajala od ozbiljnih reformi i promjena u državi.

– Veseli me što smo se ujedinili i dali alternativu biračima koji žele ozbiljne i dokazane ljude u politici, nesklone modelima vladanja zadnjih 30-ak godina. Sada više nitko ne može reći da nema za koga glasati jer im nudimo izbor. Dobri i pošteni ljudi moraju se dogovoriti kako bi birači mogli smijeniti nepoštene i nesposobne s vlasti – naglasila je Puljak. Dodala je da imaju program koji su sastavili stručnjaci, a kojim se dokazano mogu smanjiti porezi i stvoriti bolja socijalna država.

Nađi je istaknuo Svetu Nedelju u kojoj je zamjenik gradonačelnika kao grad koji dokazuje da su moguće istinske promjene nabolje.

– Smijenili smo HDZ s vlasti i u samo tri godine postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj, ukinuli poreze, dvije godine zaredom smo najbolji hrvatski grad za gospodarstvo i ušli pet najboljih gradova po kvaliteti života. S pravim i odlučnim ljudima može se napraviti promjena. Nemojte više birati između manjeg i većeg zla, izaberite konačno dobro i pametno rješenje – poručio je Nađi.

U novopečenoj koaliciji centra procjenjuju da su vrlo blizu prelaska izbornog praga u osam izbornih jedinica (svima osim slavonskih) te da računaju na šest do osam mandata.