Jubilarni, deseti susret bivših gradonačelnika, zamjenika, predsjednika Gradskog vijeća i počasnih građana s aktualnim gradonačelnikom koji se trebao dogoditi danas u gradskoj vijećnici, otkazan je zbog slabog odaziva bivših političkih dužnosnika. Inicijator susreta, bivši bjelovarski gradonačelnik i aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća Antun Korušec, kazao je kako bi se aktualni gradonačelnik trebao upitati zašto je odaziv njegovih prethodnika bio toliko slab da se susret morao otkazati.

Korušec: Neka se upita kakvu politiku vodi

– Dobio sam poziv, ali odmah sam se ispričao jer zbog osobnih obaveza nisam mogao doći. Čuo sam i da je susret otkazan zbog slabog odaziva bivših gradonačelnika i zamjenika. Kada sam ja organizirao te susrete, uvijek bi nas se skupilo 30-ak, a čitav susret zamišljen je kao zahvala svima koji su pridonijeli boljitku Bjelovara. Mislim da je slab odaziv dužnosnika određeno upozorenje aktualnom gradonačelniku i njegovim zamjenicima i da bi se svi oni trebali zapitati kakve to politike vode – izravan je inače uvijek diplomatski raspoložen Korušec koji je, usto, u vladajućoj koaliciji kao član Akcije bjelovarasko-bilogorske.

Susrete najviših bjelovarskih političkih dužnosnika, podsjetimo, po prvi puta organizirao je spomenuti Korušec 2010. godine.

Ljudskost i tolerancija

– Ovaj događaj pokazuje da politika može imati odraz ljudskosti, tolerancije i razumijevanja – znao je ponosno govoriti bivši gradonačelnik Korušec na okupljanjima. Dario Hrebak, njegov nasljednik u gradonačelničkoj fotelji, taj običaj odlučio je nastaviti, pa su se bivši gradonačelnici nastavili prigodno družiti i prošle, 2018. godine.

– Drago mi je da smo se okupili i ove godine kako bismo nastavili dobru tradiciju. Ovdje su gotovo svi koji su obnašali visoke dužnosti i zahvalan sam vam što ste uspjeli naći vremena – kazao je gradonačelnik Hrebak na prošlogodišnjem okupljanju.

Hrebak bez komentara

U političkim kuloarima proširila se priča da se od 20-ak dužnosnika, pozivu aktualnog gradonačelnika odazvalo tek njih osam pa je, vjerojatno radi sprječavanja veće blamaže, susret otkazan.

Aktualnom bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku još sinoć poslali smo upit i ponudili nam da ispriča svoju verziju otkazivanja dužnosničkog susreta, no nije nam odgovorio.