Piše: Vedran Cindrić

Najveći štrajk prosvjetara u povijesti Hrvatske koji je okupio 40-ak tisuća ljudi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i dalje je glavna tema u državi. Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Plenkovićem sinoć je sindikatima ponudila paket povećanja plaća od 10.4 posto, ali o povećanju koeficijenta na 6.11 posto na što su sindikati najviše inzistirali nije bilo puno govora.

-Ponudu koju je Vlada stavila na stol moraju prihvatiti svi nastavnici, a njihovo izjašnjavanje bit će organizirano kroz sljedeća dva dana – izjavio je premijer Plenković za Večernji list. Šef sindikata Branimir Mihalinec rekao je da nije zadovoljan ponudom i da to nije ono što su tražili, ali da će premijerov prijedlog staviti na referendum i da ovaj put sindikati neće sugerirati članovima što da odluče budući da se radi o njihovim plaćama.

Bjelovarske osnovne škole izjasnile su se o ponudi Vlade Republike Hrvatske. Službeno saznajemo da je I. osnovna škola Bjelovar odbila sinoćnji prijedlog premijera Plenkovića, a imamo i neslužbenih saznanja da su tako isto učinile i sve ostale bjelovarske osnovne škole.

Najvjerojatnije je za sada da će se štrajk nastaviti i da slijede novi pregovori.

Foto – I. osnovna škola Bjelovar