Piše: Vedran Cindrić

Stožer civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije danas je organizirao konferenciju na kojoj je epidemiologinja Vesna Grgić navela da danas imamo tri novooboljele osobe od COVID-19, ali i da je po prvi puta jedna djelatnica Doma za starije osobe bila pozitivna na nalaz koronavirusa.

-Imamo tri novozaražene osobe, jučer ih je bilo pet. To nisu velike brojke, ali su slučajevi komplicirani jer se radilo o učenicima i osobi koja je djelatnica Doma za starije osobe. Morali smo kontaktirati preko 200 osoba i odlučiti da li moraju ili ne moraju u izolaciju – navela je dr. Grgić i nastavila.

Šest razreda u samoizolaciji

-Nažalost, imamo prvu zaraženu djelatnicu jednog Doma za starije osobe. Uzeli smo jučer briseve svih zaposlenika i štičenika toga Doma. Dakle, 24 brisa od čega nam je za sada stiglo 17 nalaza i svi su negativni. Što se tiče školstva, šest razreda je u samoizolaciji. Dakle, jedan razed u Prvoj osnovnoj školi, jedan razred u Drugoj osnovnoj školi, jedan razred u Osnovnoj školi Rovišće, dva razreda u Osnovnoj školi u Đulovcu i jedan razred u bjelovarskoj Gimnaziji – navela je dr. Grgić.

Župan Damir Bajs ispred Stožera civilne zaštite BBŽ-a naveo je nove odluke koje su danas donešene.

-Donijeli smo odluku da naše školsko – sportske dvorane mogu koristiti klubovi ili korisnici sukladno prijedlogu Nacionalnog stožera. Dakle, svi oni mogu koristiti dvorane najmanje sat vremena nakon završetka nastave u školi. Nadalje, općina Đulovac je zatražila da se na vjerskim svečanostima nose maske što smo odobrili – naveo je župan Bajs.