Stožer Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije poziva vozače teretnih vozila da se i dalje koriste karantenom u Lovačkoj kući Babinac i na sajamskom prostoru u Gudovcu, bez obzira što odlukom nacionalnog Stožera Civilne zaštite mogu biti u kućnoj izolaciji.

– Na području Bjelovarsko-bilogorske županije organizirane su dvije 2 karantene za vozače s osiguranom 24-satnom zaštitarskom službom. Jedna je u Lovačkoj kući Babinac i raspolaže određenim brojem jednokrevetnih soba, te određenim kapacitetom karantene sa sustavom spavanja u kabini vozila, ali uz osigurano korištenje sanitarnog čvora, te dostave obroka. Druga karantena nalazi se na sajamskom prostoru Gudovac, isto tipa za sustavom spavanja u kabini vozila, uz osigurano korištenje sanitarnog čvora, te dostave obroka koja će biti otvorena od petka u 12,00 sati do ponedjeljka u 12,00 sati odnosno preko vikenda, kada je bio i nedostatan kapacitet karantene u Babincu – poručuju iz županijskog Stožera i pozivaju sve vozače međunarodnog transporta s područja Bjelovarsko-bilogorske županije da u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID 19, te zaštite svojih obitelji, supruga, djece, roditelja, u što većoj mjeri koriste spomenute kapacitete karantene, jer je teško osigurati kućnu izolaciju u vlastitom domu. Poštivajući taj vid karantene na izdvojenim lokacijama vozači štite svoje najbliže i otklanjaju mogućnost zaraze ponajprije za svoje obitelji, a onda i širu zajednicu.

Iz Stožera napominju i da će se kod vozača striktno nadzirati korištenje mjere kuće izolacije u vlastitom domu, a u slučaju bilo kakvih simptoma bolesti isti se obavezno mora javiti izabranom liječniku obiteljske medicine, koji će u tom slučaju propisati potrebne mjere, koje mogu uključivati i samoizolaciju svih ukućana.

– Molimo sve građane naše županije da ovu situaciju shvate krajnje ozbiljno te da striktno poštivajući sve dosad propisane protuepidemijske mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, učine dodatni napor, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih, na čemu im se zahvaljujemo – apeliraju iz županijskog Stožera.

Foto: ilustracija