Mnogobrojni Bjelovarčani i njihovi mališani ostali su razočarani, bijesni i ogorčeni zbog nemogućnosti uživanja u cirkuskoj predstavi koja je prilično gerilski organizirala u Domu kulture ove subote u večernjim satima. Anonimnu predstavku poslao nam je jedan od bjelovarskih roditelja čije se dvoje djece, kaže, čitav tjedan veselilo cirkusu, da bi im toliko dugo čekana subotnja večer završila u suzama.
– Negdje u 18 sati kupio sam dvije karte za sebe i suprugu i vratio se doma po svoje dvoje djece. Četrdesetak minuta kasnije stigli smo pred Dom kulture i već u tom trenutku je popriličan broj roditelja sa svojom djecom išao u suprotnom smjeru. Kad smo s ulaznicama ušli unutra vladala je neopisiva gužva. Sva sjedala su bila popunjena, a uz rub dvorane više nitko nije mogao stati. Većina roditelja, pa i ja, krenuli smo djeci objašnjavati da nema smisla da budu u gužvi jer neće ništa vidjeti. Organizator je vraćao novce roditeljima koji su željeli vratiti karte, a na upit čija je ideja bila da se tako nešto organizira u tako jednom skučenom prostoru, odgovor je bio: „Grad Bjelovar nam je dodijelio ovaj prostor, a i taj smo prostor jedva dobili!!!“ – prepričava ogorčeni roditelj koji tvrdi kako je ispred Doma kulture ostalo najmanje stotinu roditelja i djece.
Organizatori nisu ni kontaktirali Grad Bjelovar
Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti, govori kako joj je žao zbog loše organizacije cirkuske predstave, ali i pojašnjava da Domom kulture upravlja Glazbena škola Vatroslav Lisinski, a ne Grad Bjelovar.
– Organizatori nisu kontaktirali niti Grad, dakle Upravni odjel za društvene djelatnosti, niti Pučko otvoreno učilište a niti Gradsko poduzeće za upravljanje sportskim objektima. Moram reći da Dom kulture ima jednu cijenu, a školsko-sportska dvorana drugu – govori Lidija Novosel. Sonja Štefanac, ravnateljica Glazbene škole, govori kako ona ne može procijeniti je li organizator ozbiljan ili neozbiljan, već može samo dati prostor u najam ili ga odbiti dati.
– Kada su mi organizatori rekli da organiziraju cirkusku predstavu, prvo sam ih pitala ima li vatre ili bilo čega drugog što bi moglo izazvati potencijalne probleme. Kada su rekli da nema, dala sam im dopuštenje. Mi niti možemo niti smo ovlašteni proučavati kvalitetu organizatora i sâme predstave koja je, koliko sam čula, razočarala velik broj ljudi – govori Štefanac. Do sâmih organizatora nismo uspjeli doći jer njihovi podaci nigdje na promidžbenom materijalu nisu navedeni. No, uspjeli smo doznati da je riječ o obrtu Marvelly sa sjedištem u Rijeci.