Izradom namještaja po mjeri Bjelovarčanin Darijo Slavin počeo se baviti prije šest godina. Nakon dobivenog otkaza u jednoj bjelovarskoj tvornici, odlučio je pokrenuti vlastiti posao. Desetogodišnje iskustvo u stolarskoj struci i brojni poznanici kojima je povremeno izrađivao komade namještaja bili su dovoljan motiv da se okuša u izradi namještaja po mjeri.

Zdrava konkurencija

– Sve je počelo kao obiteljski posao kod kuće. Nema puno stolara koji izrađuju namještaj po mjeri pa sam odlučio desetogodišnje iskustvo u struci iskoristiti na najbolji mogući način i krenuti samostalno u poduzetništvo. Konkurencija je zdrava i mogu reći da svi imamo posla. Izrađujem sve što mušterija zaželi, od podjedinačnih komada namještaja poput ormara, komoda, stolova i kuhinja pa sve do kompletnog namještaja za stan ili poslovni prostor – kaže Darijo.
Udovoljiti željama kupaca ponekad nije jednostavno, ali uz dogovor sve se uspije. Premda cijenom namještaj izrađen po mjeri ne može biti konkurentan serijskoj proizvodnji, sve više kupaca traži Darijev namještaj.
– Razlog tome svakako leži u kvaliteti i usluzi. Osim što koristim najbolje materijale pri izradi namještaja, sve to na licu mjesta i montiram. To je nešto što uz kvalitetnu izradu kupci najviše cijene i uvijek mi se vraćaju – objašnjava Darijo, napominjući da je zadovoljan kupac najbolja reklama i poticaj za napredovanje.

Bez kredita

Sve to bio je povod za širenje proizvodnje pa se mali kućni obrt u svega nekoliko godina pretvorio u ozbiljnu proizvodnju. Ulaganjem isključivo vlastitih sredstava bez uložene kune kredita, Darijo je u nepunih šest godina poslovanja uspio kupiti gradilište te izgraditi i modernim strojevima opremiti mali proizvodni pogon u Grgincu u kojem danas radi sa tri svoja zaposlenika. No, na tome neće stati. U planu za ovu godinu je proširenje pogona i zapošljavanje još jednog djelatnika, čime će ostvariti svoj san. Radi ono što voli i od toga može pristojno živjeti.