Bjelovarčanin Ognjen Vukojević, bivši hrvatski reprezentativac i član stožera Hrvatske nogometne reprezentacije nakon što je putem videa izjavio da je pobjeda Hrvatske nad Rusijom pobjeda za Ukrajinu i Dinamo Kijev, izbačen je iz stožera Hrvatske nogometne reprezentacije.

Ogi, koji je sa Svjetskog prvenstva izvještavao za Bjelovarac, bio je skaut izbornika Dalića te je bio zadužen za ‘snimanje’ hrvatskih protivnika. Već od jučer je detaljno proučavao igru Engleske, reprezentacije s kojom igramo u polufinalu, ali HNS je odlučio razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru reprezentacije te, kako prenose Sportske novosti, čak mu je oduzeta i momčadska akreditacija.

“Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije”, piše u priopćenju HNS-a.

Podsjetimo, Vukojević je odmah nakon utakmice snimio video u kojem prvo Domagoj Vide govori ‘ slava Ukrajini’, poklič ukrajinske vojske dok Ogi posvećuje pobjedu Ukrajini i Dinamu iz Kijeva. Vukojević je snimku objavio, ali ju je i maknuo nakon nekoliko minuta, no Rusi su je uspjeli snimiti i objaviti.

Reakcija Vukojevića i Vide razljutila je ruske medije zbog veličanja Ukrajine s kojom je Rusija u jako lošim odnosima od 2014. godine. Također, čin dvojca Vukojević – Vida naišao je na velike kritike i u Hrvatskoj. Ne zbog ljubavi Hrvata prema Rusima, već zbog moguće kazne FIFA-e koja ima nultu stopu tolerancije prema ispadima te vrste te koja je nakon istrage na kraju (i na sreću) samo ukorila Vidu tako da će moći nastupiti u polufinalu, dok je pak Vukojević dobio avionsku kartu za doma. Za sada nismo uspjeli dobiti komentar Vukojevića koji je sigurno šokiran ovom odlukom. (vec)