Bjelovarski buvljak poznato je i živopisno mjesto u Bušićevoj ulici koje mnogi Bjelovarčani četvrtkom i subotom rado posjećuju. No, nakon najave Grada da je u tijeku priprema javnog natječaja pri čemu bi Grad ustupio zemljište na kojem bi investitor  tik do buvljaka gradio manju tržnicu uznemirila je prodavače koji ionako trguju na mjestu nerazjašnjenih odnosa Komunalca i Hrvatskih željeznica. Naime, samo kilometar od glavne Gradske tržnice i samo dva kilometra od gotovo nikada otvorene i potpuno promašene tržnice u Frankopanskoj ulici, došlo se do ideje da se gradi nova tržnica što mnogi trgovci i korisnici buvljaka nisu s oduševljenjem prihvatili.

-Građani vole ovdje dolaziti jer mogu pronaći mnogo toga što ne mogu na drugim mjestima. I kada je lijepo vrijeme kao danas (četvrtak) buvljak je krcat ljudima. No, unatoč svemu uvijek su neki problemi s buvljakom. Naime, dio posjeda je u vlasništvu Komunalca gdje se uredno plaća 10 kuna za prodajno mjesto ili 1000 kuna godišnje. Ali tu odmah preko puta je zemljište Hrvatske željeznice koje nije predviđeno za prodaju, no budući da je previše prodavača dio njih se jednostavno prebacio na taj dio zemljišta i sada tu prodaju bez ikakave naknade jer Komunalac nema dozvolu da im naplatiti prodajno mjesto na tuđem zemljištu što nije pošteno prema nama koji samo dva metra od njih pošteno plaćamo – objašnjava nam u dahu stari problem buvljaka Renato Janković. Dodaje da ne razumije ideju da se gradi tržnica odmah do buvljaka za kojeg svaki Bjelovarčanin zna i kojem je u tradiciji da posluje četvrtkom i subotom.

-Ljudi tu kupuju godinama, a mi trgovci nešto zaradimo da preživimo. Sad su došli na ideju da grade novu tržnicu tako da nas još više potisnu. Uostalom, glavna Gradska tržnica je pet minuta hodanja od nas. Ne vidim tu nikakvog smisla, ali sigurno je samo da se mi trgovci s buvljaka nećemo lako predati, no također je sigurno je da će nam ovo biti veliki udarac – zaključio je Janković. (vec)