Stipan Šimunović je zaštitni znak Rukometnog kluba Bjelovar. S 32 godine na leđima nije najstariji igrač u svlačionici, no sigurno je igrač s najdužim stažom u našem najboljem i najuspješnijem klubu što mu je priskrbilo i titulu kapetana prve momčadi. Riječ je o jednom od igrača iz slavne bjelovarske generacije rukometaša rođenih 1988. godine u kojoj su još Ivor Vidaković, Tibor Jurjević, Dubravko Grgić te par mjeseci stariji Luka Tandara i nekoliko mjeseci mlađi Igor Gašparović. Svi oni su iz brojnih razloga napustili Bjelovar, iako se Grgić nedavno vratio, no Šimunović je bio konstanta i u Premijer ligi i u Prvoj HRL Sjever.

Snažni kružni napadač se prije dvije godine kratkotrajno otisnuo na šestomjesečni izlet u Goricu, no vrlo brzo se vratio u staro jato. Već nekoliko sezona zbog raznih ozljeda razmišlja o prekidu igračke karijere, ali svaki put prevlada ljubav prema rukometu i Bjelovaru.

-Ova situacija s koronavirusom nam je svima poremetila planove. Sada se snalazimo kako god znamo i nastojimo trenirati doma da bi održali kakav takav nivo forme. Što će biti s prvenstvom u ovom trenutku je teško reći, ali čini mi se da je vrlo izgledna situacija da se više ne odigra ni jedna utakmica. Kruže glasine da bi se Premijer liga sljedeće sezone mogla proširiti za dva kluba i to Trogir i Moslavinu kao prvake prvih liga i da nitko neće ispasti. To bi značilo da će sljedeće sezone iz lige ispasti četiri kluba. Srećom, mi smo trenutno treći odozada i nikakvi dogovori nas ne mogu izbaciti iz Premijer lige. Bojim se i pomisliti što bi bilo da smo mi, a ne Varaždin, uz Dubrovnik na posljednja dva mjesta ljestvice – zagonetno je kazao Šimunović koji je ove sezone odradio svih 18 utakmica.

Turbulentna sezona

Bjelovar je sjajno otvorio povratničku sezonu u Premijer ligi. Nakon prvih šest kola imao je devet bodova na kontu i u jednom trenutku se razmišljalo čak i o ligi za prvaka, odnosno plasmanu na jedno od prva četiri mjesta. Međutim, uslijedila je crna rupa od sedam uzastopnih poraza iz koje su se Kesizupci izvukli tek u završnici prvenstva. Negativan niz rezultirao je i odlaskom trenera Hrvoja Privšeka, odnosno dolaskom iskusnog Gorana Mrđena koji je ipak uspio razbuditi momčad.

Iza sebe imam već petnaestak seniorskih sezona od čega desetak u Premijer ligi. Slobodno mogu reći da je tekuća sezona za mene bila nekako najturbulentnija. Toliko toga se događalo da je teško sve sažeti u nekoliko rečenica. Ono što treba izdvojiti je podatak da je Premijer liga izuzetno izjednačena i da tu svatko svakoga može pobijediti. Gorica i Dubrava imaju nešto šire rostere i zato su na vrhu ljestvice, dok je Dubrovnik nekako najneiskusniji i nalazi se na začelju. Mi smo na početku neke utakmice dobivali s pogotkom razlike, kasnije smo neke isto tako gubili. Nakon nekoliko poraza nam se u glavu nepotrebno uvukla nesigurnost, ali iz svega smo se uspješno izvukli – poručio je tridesetdvogodišnjak koji posebno žali za gostujućim porazom u Vinkovcima u posljednjem kolu osnovnog dijela sezone. Da je Bjelovar u toj utakmici pobijedio Spačvu, a imao je sve preduvjete za to, mogli su Kesizupci Ligu za ostanak otvoriti s prvog mjesta i pet bodova na kontu. Ovako su četvrti s dva boda.

Kraj karijere?

Još uvijek se ne mogu pomiriti s tim porazom u Vinkovcima. U posljednjih desetak minuta smo ušli s pet pogodaka prednosti, imali smo sve u svojim rukama, no onda se umiješala viša sila i na kraju smo nesretno primili pogodak pet sekundi prije kraja. Isto tako smo doma protiv Gorice i Dubrave igrali odlično, imali smo ih na konopcima, no oba puta smo izgubili. To su dvije momčadi koje imaju naviku pobjeđivanja, koje su psihološki izuzetno stabilne i jake, a već sam spomenuo da imaju i široke rostere. To je bilo presudno u utakmicama protiv nas, iako treba naglasiti da smo na početku sezone osvojili bod u Velikoj Gorici – napominje Šimunović kojemu ovog ljeta ističe ugovor s Bjelovarom. Odluku o nastavku karijere još nije donio.

To će odlučiti moja supruga – spominje u šali te nastavlja.

-Iza mene su dvije operacije koljena, disk hernija, slomljena kost u stopalu i niz drugi ozljeda. Već su me toliko puta otpisivali da više ni sam ne znam kako uopće hodam, a ne da igram. Unatoč svemu ovu sezonu sam odradio na zadovoljavajućem nivou. Ova zbrka oko koronavirusa mi je u jednu ruku i dobro došla da se malo regeneriram, ali i da razmislim o budućnosti. Vidjet ćemo kako će se sve završiti, ali sigurno je da ću na ljeto sjesti s klupskom upravom da vidim njihove želje i razmišljanja, ali i da im predočim svoje – zaključio je snažni kružni napadač.