Već sljedećeg tjedna učenici se vraćaju u školske klupe, a čazmanske osnovce i ove će godine ondje dočekati knjige i radne bilježnice, koje i ove godine financira Grad Čazma. Podsjetimo, Grad Čazma je prošle godine po prvi puta iz proračuna nabavio knjige i bilježnike za sve učenike OŠ Čazma, naravno, i svih područnih škola, a ta je investicija koštala oko 600 tisuća kuna. Ta je akcija nastavljena i ove godine, a radne bilježnice i knjige koje je trebalo dokupiti, prošlog su tjedna stigle u osnovnu školu

Kako je dobar dio prošlogodišnjih udžbenika sačuvan pa se može koristiti i ove godine, ovaj puta investicija nije bila toliko velika.

-Za upotpunjavanje kompleta udžbenika od prošle godine bilo je sada potrebno izdvojiti još 250 tisuća kuna. Dobar dio udžbenika od lani može se koristiti i ove godine, a to pokazuje da su naši učenici brinuli o udžbenicima jer ih može koristiti još jedna generacija – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak prilikom dostavljanja udžbenika u školu i dodao da su se ovim novim udžbenicima upotpunili paketi jer je dosta udžbenika radnog karaktera, odnosno riječ je o učeničkim radnim bilježnicama.

-Na učiteljima je sada da rasporede bilježnike za učenike, a lijepo je što je ova akcija dobro prihvaćena kod roditelja. Sigurno je da ovo pomoć kućnom budžetu, a volio bih da to možemo omogućiti i za srednju školu, no vidjet ćemo kako će se u budućnosti situacija razvijati. Možda i to jednog dana bude moguće – kazao je gradonačelnik.

Treba naglasiti da će već treću godinu uzastopce Grad Čazma sufinancirati nabavku udžbenika i za učenike prvog razreda Opće gimnazija Čazma. Pravo na jednokratnu pomoć od tisuću kuna imaju svi učenici, bolje rečeno roditelji, koji su u školskoj godini 2017/18. upisali prvi razred Srednje škola Čazma, smjer Opća gimnazija, bez obzira na prebivalište roditelja.

 

Raspored preuzimanja udžbenika

Osnovna škola Čazma na svojim internet stranicama objavila je i raspored preuzimanja udžbenika, koji će se odviti po sljedećem rasporedu:

28. 8. (ponedjeljak)

8. razredi u 17:00 sati

4. 9. 2017. (ponedjeljak)

5. razredi u 8:00 sati

6. razredi u 9:00 sati

1. razredi u 13:30 sati

2. razredi u 14:30 sati

Područne škole – u 8:00 sati

5. 9. 2017. (utorak)

7. razredi u 8:00 sati

3. razredi u 13:30 sati

4. razredi u 16:00 sati