Mještani Vidikovca, koji su godinama u prašini čekali da se njihovom ulicom provedu prvo podzemne instalacije, a potom sve „popegla” novim asfaltom, uređenom prometnicom i pješačkim stazama, izgleda da na kraju nisu nagrađeni za svoje strpljenje. Naime, Poduzeće za ceste, tvrtka koja je još prije nešto više od dvije godine na javnoj nabavi dobila posao rekonstrukcije ceste ukupne duljine 2,8 kilometara, prema onome što smo vidjeli, a i što govore stanari, čini se da nije baš najbolje odradila posao.

Stanari neugodno iznenađeni

Milkica Ervojić, dugogodišnja stanarka ulice Vidikovac, iznimno je nezadovoljna stanjem nakon obnove.

-Kako je sve na kraju ispalo, bolje da nisu ni obnavljali. Sredinom trećeg mjeseca je to negdje sve završilo i ostala sam neugodno iznenađena. Svi susjedi su mi razočarani jer ovdje je sve naopačke napravljeno. Kada pada kiša, na većini dijelova je poplava na ulici, a samo nakon mjesec i pol nastala je velika rupa nasred ulice tako da su morali staviti znak upozorenja da netko s autom ne bi stradao, priča nam ogorčeno Milkica. Dodaje i da bi voljela znati zašto joj je bankina ispred ulaza u dvorište tako visoko postavljena.

Imam katastrofalan ulaz u dvorište. To je toliko visoko napravljeno da svaki put moram dobro paziti da se ne spotaknem. Kanalić za odvod vode što su napravili već je popucao. Kada su mi betonirali taj mali dio mog ulaza, vidjela sam da cipelama lupaju po svježem betonu i tako ga ravnaju. Dosta stvari je neprofesionalno odrađeno – izjavila nam je Ervojić. Njezina susjeda Jasna Bošković također je izrazila nezadovoljstvo stanjem ulice.

„Voda mi se slijeva u dvorište”

Ulica dobrim dijelom „visi”, kao i moje dvorište. Još kad se pri tome doda da su šahte predaleko postavili, normalno je da sam imala dvije poplave u garaži. Sva voda s ulice slijeva se meni u dvorište – priča nam Bošković. Također kaže da su neke šahte previsoko napravljene, a neke prenisko, tako da svaki auto kao da poskakuju kada prolazi.

U PZC-u su mi rekli da će ispred moje kuće izvaditi zemlju koja je bila puna kamenja te nasipati novu zemlju i posaditi travu. Samo su to sve razrovali i nikada se nisu više vratili. Zvala sam ih, ali uzalud. Kod susjeda, cijev za odvod kiše slijeva se točno nasred ulice, a okolo nema šahtova. Postavljeni su na krivim mjestima. Ovo sve je stvarno užasno napravljeno i sumnjam da će se nešto promijeniti. Očigledno se moramo pomiriti sa situacijom – zaključila je Bošković. (V.Cindrić, I. Kokoruš)