Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Svi stanovnici Trojstvene ulice koja pripada Gradu Bjelovaru jučer su potpisali peticiju u kojoj zahtijevaju ukidanje kamionskog prometa, ograničenje tonaže vozila i potpuno saniranje kolnika koje je u lošem stanju zbog čega dolazi do snažnih vibracija i podrhtavanja kuća o čemu smo već pisali u ponedjeljak (članak možete pročitati ovdje)

Štoviše, stanovnici nam kažu da su pojedine kuće već oštećene zbog svakodnevnog i cjelodnevnog podrhtavanja koje dolazi uslijed kamionskog prometa i lošeg asfalta. Dodaju da svaki dan kroz njihovu ulicu prolazi gotovo stotinu kamiona i da očekuju dolazak inspekcijskog nadzora iz Ministarstva prometa kojeg su pozvali na vlastitu inicijativu.

-Prolaskom kamiona kroz našu ulicu narušava se statika objekata u ulici, velika je buka, kuće nam podrhtavaju cijeli dan. Grad je puno toga obećavao, a mi smo mjesecima čekali. No, ovo je sada više neizdrživo. Svi smo potpisali peticiju i danas ju poslali Gradu Bjelovaru, PU Bjelovarsko – bilogorskoj i Županiji. Budući da smo prije šest mjeseci održali prosvjed zbog navedenog problema na kojeg smo pozvali i gradonačelnika i nakon čega se gotovo ništa nije dogodilo, sami smo se obratili Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koji su nam najavili skorašnji dolazak inspekcije koja će utvrditi kvalitetu kolnika, buku, težinu kamiona koji svakodnevno prolaze i sve ostalo – kazao je stanovnike Trojstvene ulice Zidar.