Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Stanovnici Trojstvene ulice koja pripada Gradu Bjelovaru već dugo vremena žive pod snažnim vibracijama zbog kamionskog prometa koji prolazi kroz njihovu ulicu. Zbog svakodnevnog i cjelodnevnog podrhtavanja prozora pa i cijelih kuća, stanovnici te ulice su u srpnju prošle godine organizirali prosvjed te pozvali gradonačelnika Hrebaka da ih sasluša i riješi njihov problem o čemu smo izvještavali ljetos (članak možete pročitati (ovdje). 

Kuće podrhtavaju

Budući da se u šest mjeseci ništa nije promijenilo te da stotine kamiona težih od 7.5 tona i dalje jure njihovom ulicom, stanovnici kažu da im je dosta slušanja obećanja iz Gradske uprave te dodaju da uzimaju stvari u svoje ruke te su se sada sami obratili Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i zatražili dolazak državnog inspektorata na teren koji će utvrditi kvalitetu ceste, buku, težinu kamiona i sve ostalo što je u njihovoj nadležnosti te donijeti daljnju odluku. Osim toga, stanovnici će ovih dana potpisati peticiju koju će proslijediti Gradu, PU i drugim institucijama.

-Otkada je otvorena zaobilaznica stotine kamiona dnevno prolazi našom ulicom koja je u lošem stanju, koja propada i koja zahtjeva renoviranje. Zbog svega toga tresu nam se kuće i pucaju zidovi. Ljetos smo pozvali gradonačelnika u Trojstvenu ulicu i puno toga nam je obećano, a samo smo dobili znak da se ne smije voziti iznad 40 km/h. S tim da policija može zaustavljati samo one koji voze iznad 65. Pa to je totalna ludost – kaže stanovnik Trojstvene ulice Zidar i nastavlja.

-Svima nama je dosta obećanja iz Grada stoga smo se javili Ministarstvu prometa jer se takvim prometom koji se odvija u našoj ulici krši mnogo članaka Zakona o sigurnosti prometa. Stoga, na inicijativu nas stanovnika ovih dana na teren izlazi inspekcija koja će od 5 ujutro do navečer snimati situaciju. Bit će gužva taj dan, svjesni smo, ali mi ovako više ne možemo živjeti. Vjerujemo da će inspektorat uvidjeti u kakvom je stanju ulica, kakvi kamioni prolaze kraj naših kuća i s kakvom bukom i podrhtavanjima mi tako dugo živimo – kazao je Zidar.