Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Nakon 2015. godine kada je za vrijeme prošle gradske vlasti u složenom projektu rekonstruiran jedinstveni glazbeni paviljon što je Grad tada koštalo 1.5 milijuna kuna, današnja gradska vlast odlučila je pak popločiti sve staze u središnjem parku što su bjelovarski porezni obveznici platili 2.5 milijuna kuna.

Radovi na obnovi staza u parku su počeli 5. listopada i trebali su završiti u prosincu. Radovi su na početku poprilično brzo išli, da bi se odjednom sve usporilo, strojevi su uklonjeni iz parka i za blagdane su građani imali razrovani središnji park s dijelovima na kojima se nije moglo ni prolaziti.

-Treba pohvaliti svaku obnovu, tako da ja pohvaljujem i ovu. Ali, zar to mora toliko trajati? Pa počeli su raditi kada su se nosili kratki rukavi, a evo sada je siječanj i još nisu gotovi. Za vrijeme Adventa i blagdana su nam ostavili park potpuno razrovan i u velikom blatu. Promatrala sam jer živim blizu centra, događalo se da danima nitko nije lopatu stavio u ruke. To je jako neozbiljno i neodgovorno. Naravno da kada se radi ima blata i svega, ali baš tada treba raditi svaki dan da se što prije to sve završi, pa radi se o središnjem parku, strogom centru grada. Ali ne, oni odugovlače, prekidaju radove, a mi za Božić neka imamo blato, wc-e i neprohodne staze kraj katedrale – rekla nam je Đurđa Šteković koja veći dio života živi u centru Bjelovara.

Zbog mnogih sličnih izjava upitali smo Grad Bjelovar kada će konačno radovi u središnjem parku završiti. Evo što su rekli.

-Očekivano trajanje radova 40 dana, oko 20 dana za grube radove i još toliko za završne. Naravno, uz uvjet da to dozvole i vremenske prilike. Upravo hladno vrijeme trenutačno ne ide na ruku izvođaču radova (PZC Bjelovar), kao ni već poznata situacija u kojoj se nalazimo, vezana uz koronavirus. Upravo iz navedenih razloga, odnosno radi desetak zaraženih djelatnika tijekom prosinca i siječnja te padalina i niskih temperatura, došlo je i do kašnjenja s nastavkom radova u središnjem parku na Trgu E. Kvaternika, a koji su bili predviđeni za ovaj tjedan. Čim temperatura poraste iznad nule i ne bude padalina, radovi će se nastaviti. Očekujemo, prema vremenskoj prognozi, da bi to moglo biti već sljedećega tjedna – odgovorili su nam iz Gradske uprave.