Velikom priredbom u kino dvorani Centra za kulturu nastavljena je humanitarna akcija “Srce Čazme ponovno kuca – za Lorenu Barić”. Podsjetimo, ekološka udruga Eko Čazma u suradnji s Društvom Naša djeca Čazma pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom “Srce Čazme ponovno kuca – Za Lorenu Barić”. Cilj ove akcije je skupljanje sredstava za liječenje 12-godišnje učenice šestog razreda OŠ Čazma Lorene Barić, kojoj je prošle godine dijagnosticiran tumor.

Nakon terapija Lorenino stanje se popravilo, no na kontrolnom ultrazvuku prošlog mjeseca nalazi su potvrdili još teže stanje i napredovanje tumora u mjehuru i zdjelici. Lorenino liječenje trebalo bi biti dugotrajno, ali i skupo i cilj ove akcije skupiti što više novca za njenu terapiju.

Samo na priredbi je skupljeno više od deset tisuća kuna, a zaključno sa srijedom, 13. prosincem prikupljeno je već više od 40 tisuća kuna. Na priredbi u Centru za kulturu nastupili su brojni mladi Čazmanci – pjevači, plesači, glumci, recitatori, glazbenici, ali i njihovi roditelji. Svi su oni udružili snage kako bi se pomoglo Loreni, a svi oni koji žele pomoći i dalje to mogu uplatom sredstava na humanitarni žiro-račun koji je otvorila Udruga Eko Čazma

– IBAN: HR3823400091510902294. U akciju su se uključili mnogi pa su tako župljanke župe svete Marije Magdalene svoj doprinos dale su na način da su se organizirale te peku i pakiraju kolače koje su u nedjelju nakon mise darivali kao znak zahvale za donacije župljana. Dobrovoljni prilozi prikupljali su se ispred crkve u Čazmi gdje je bio postavljen stol s kolačima.