U utorak 1. svibnja zagrmjet će ulicama Bjelovara po 98. put prvomajska budnica! Tako će se, kao u prijašnjih 97 godina, na u svijetu jedinstveni način obilježiti 1. svibnja, Međunarodni praznika rada. Bjelovarčani 1. svibanj gotovo puno stoljeće započinju Budnicom. Motoristi se okupljaju u 4.30 sati i voze središtem grada.

Ta je manifestacija počela 1920. godine i usprkos brojnih povijesnih prekretnica očuvala se do danas. Počela je kao protest radnika koja je tajnom dogovorenom masovnom vožnjom motora bez auspuha od središta grada do izletišta Planinarac i natrag bez riječi izražavala nezadovoljstvo svojim podređenim položajem. Za Titova režima Budnici tajnost dogovaranja više nije bila potrebnai, a u novijoj hrvatskoj povijesti organizaciju je preuzeo Moto-klub Bjelovar. Tako se Budnica pretvorila u trajnu, tradicionalnu, priznatu i prepoznatljivu manifestaciju pa i svojevrsna
turistička atrakcija, kad se domaćim motoristima pridružuju mnogi koji u Bjelovar doputuju samo da sudjeluju u Budnici. Na ovogodišnje okupljanje 1. svibnja MK Bjelovar je pozvao sve motoriste da se okupe na parkiralištu iza benzinske crpke na Radicevu trg u 4,30 sati, odakle se 5 sati krece u vožnju gradom koja se završava u Kapeli gdje ce se motori ohladiti, a poceti druženje.