Alenu Kiđemetu (HSLS) i Željku Maletiću (HDZ) nedavno je istekao mandat u Športskoj zajednici Grada Bjelovara, a da ih nitko nije naslijedio, što nije samo dobar običaj, nego i zakonska obveza. Kiđemet, koji je, eto, dao ostavku zbog zakonski sumnjivih putnih naloga tako je ipak dogurao do kraja svog mandata, pa njegova ostavka nije vidljiva u Registru udruga. Željko Maletić, koji je, prema tvrdnjama gradske uprave, istom tom Kiđemetu davao sumnjive putne naloge i isplaćivao mu naknade, također je dogurao do kraja svog mandata, a da ga nitko nakon toga nije zamijenio.

Maletiću i Kiđemetu istekao je mandat, a nitko ih nije zamijenio…

Neprofitna udruga koja bi trebala brinuti o bjelovarskom sportu tako već desetak dana nema svoje zakonske predstavnike, a pitanje je i kad će ih dobiti jer se prethodno treba održati izborna skupština. Iz gradskog proračuna samo prošle godine na račun te neprofitne udruge slilo se šest milijuna kuna, a ako se o tom iznosu brine jednakom pažnjom kao što se brine o isteknu mandata zakonskih predstavnika i njihovim nasljednicima, postaje jasnije zašto je Bjelovar grad koji baš i nije prepoznatljiv po sportu.

U mailu koje je da adrese svih relevantnih sportskih klubova, ali i gradske uprave, poslao jedan od članova Športske zajednice, naveden je niz nepravilnosti u načinu funkcioniranja te udruge koja, barem na papiru, treba ravnomjerno poticati sportove.

U Bjelovaru to nije slučaj, tvrdi autor podulje predstavke koju ćemo uskoro opširnije analizirati.