Nakon što je prije više od dva mjeseca tajnik Športske zajednice Alen Kiđemet, inače član Nadzornog odbora HSLS-a, dao neopozivu ostavku nakon što je Bjelovarski list otkrio aferu s putnim nalozima, ta se neprofitna udruga sjetila raspisati javni poziv za novog tajnika. Javni poziv objavljen je na stranicama Grada Bjelovara jer Športska udruga nema niti svoje internetske stranice, a niti je aktivna na Facebooku.

Novog tajnika smiju predložiti udruge članice, a trebao bi imati višu ili visoku stručnu spremu, zapažene rezultate u podruju sporta i radno iskustvo od najmanje tri godine na slinim poslovima u području sporta.

Javni poziv objavljen je i nakon što je lan Udruge Boris Presečki javnost upozorio da su i tajniku, ali i predsjedniku Športske zajednice Grada Bjelovara, HDZ-ovcu Željku Maletiću, istekli mandati, a da u međuvremenu, sukladno zakonskoj proceduri, nisu izabrani novi funkcioneri.

Bivšem tajniku Kiđemetu, vrijedi podsjetiti, temeljem naknada za putne troškove i dnevnica isplaćena je 41 tisuća kuna, a pojedini putni nalozi predstavljaju eklatantan primjer ono što se ne smije raditi. Među ostalim, Kiđemet je na jednom nalogu napisao da je iz Bjelovara do Splita i nazad putovao manje od devet sati, a u vrijeme putovanja uračunato je i razgledavanje bazenskog kompleksa. Na dva putna naloga navedeno je da je koristio službeno vozilo, a uzeo naknadu za korištenje privatnog automobila. Sve te naloge potpisao je predsjednik i koalicijski partner Željko Maletić, a obojica su tvrdili da im je dio naloga davao nepoznat netko iz gradske uprave.

Vrijedi podsjetiti i da je vladajuća većina HDZ-HSLS u Gradskom vijeću odbila staviti na dnevni red raspravu o putnim nalozima, što nije nimalo transparentno.