BJELOVAR – Bjelovarski reper Goran Giba (33) umjetničkog imena ‘Soma Vukova’ ima do sada preko 300 snimljenih pjesama te veliki broj nastupa od Bjelovara, Zagreba, Virovitice, Daruvara, Križevaca i brojnih drugih gradova. Goran je također i petu godinu za redom umjetnik na jednom od top 100 Hip-Hop blogova u svijetu – hrvatskom Hip Hop portalu Blackouthiphop. No, nedavno je Goran svojim osebujnim glazbenim umijećem sudjelovao u obradi kultne pjesme ‘Fever’ s talentiranom kantautoricom Romanom Orešnik i glazbenim virtuozom i jazz pijanistom Matijom Dedićem. Štoviše, ovaj glazbeni trio snimio je za obradu pjesme ‘Fever’ glazbeni spot koji je snimljen u crno – bijeloj tehnici i oduševio je publiku.

-Do suradnje je došlo tako da me Romana jednom prilikom kontaktirala i pitala da li sam za to da sudjelujem u obradi pjesme  ‘Fever’ to jest da repam u jednom dijelu. Rekao sam da može, ali da nemam pojma kako bi to trebalo izgledati pa je došla do mene, izvela mi uživo pjesmu i onda kad ide jedan dio gdje se ja trebam ubaciti, pokušao sam kak ti odrepati taj originalni tekst, no naravno nije ni blizu namijenjen za rap glazbu pa sam odlučio sam napisao svoj autorski tekst koji je puno prikladniji – rekao nam je Goran i nastavio.

Snimanje u Zagrebu

Kada je Romana čula moj tekst odmah je odlučila kontaktirati Matiju Dedića da nam dođe odsvirati piano na pjesmi što je i učinio i mislim da smo dobar posao napravili – kaže Goran. Dodaje da je sve snimano u Sound Station Recording Studio u Zagrebu.

 Ja sam došao već na skoro gotovo, bila je cijela matrica odsvirana već, ja sam odrepao svoj autorski tekst i dalje je sve ‘mixano’ u Green Hill Studio u Svetoj Nedelji. Drago mi je da sam dao svoj obol ovoj pjesmi. Inače, pišem tekstove već 20 godina i  to mi je baš velika strast – kaže Goran i otkriva nam svoje daljnje planove.

– Daljnji planovi su još pokoja suradnja s Romanom. Također, snimam dosta pjesama na hrvatskom i engleskom jeziku i to za četiri razna studija pa ćemo vidjeti šta bude od svega toga. Mislim, od prvog dana ja to sve radim za sebe, za dušu, um i tijelo te mi je hip hop kultura i rap glazba neopisivo bitna i značajna iz dubokih osobnih te spiritualnih razloga, Ali ako bude nešto više, dapače, bilo bi cool – zaključio je talentirani reper Goran umjetničkog imena ‘Soma Vukova’ (vec)