Bjelovarsko kazalište prošlog je vikenda bilo domaćin županijske Smotre amaterskih kazališta na kojoj su predstavljene tri nove predstave starijih skupina. Osim Bjelovarčana, na smotri su se predstavili i glumci iz Pučke scene Hercegovac te Daruvarskog amaterskog kazališta. Ispred Hrvatskog sabora kulture, sve je predstave pogledao kazališni kritičar Igor Ružić koji je odlučio da našu županiju na državnoj smotri amaterskih kazališta predstavlja upravo Bjelovarsko kazalište svojim najnovijim komadom “Sutra pripada meni!?” koji je režirala Maja Margareta Fabičević.

-Pohvaljene su i druge dvije naše predstave, “Odstranjivanje” koje je režirala Nikolina Marinić, koja je ujedno dobila i nagradu za najbolju režiju, te “Sve zbog jedne ruže” redatelja Vlada Ivkovića – kaže voditeljica Bjelovarskog kazališta M. Fabičević, dodajući kako će predstave “Odrastranjivanje” i “Sutra pripada meni!?” Bjelovarčani imati priliku vidjeti na skorašnjem BOK festu, 7. i 10. svibnja.

Osim one za režiju, Bjelovarčani su na županijskoj Smotri “pokupili” i niz drugih nagrada. Ona za najbolju mušku ulogu pripala je tako Petru Tomiću, a za žensku Petri Đurašević, dok se nagradom za najbolju sporednu mušku ulogu okitio Antonio Klauda.