ŽDRALOVI – Šezdesetpetogodišnji Mladen Frančić je novi trener Mladosti. Klupska uprava se nakon nekoliko loših rezultata i igara prve momčadi odlučila zahvaliti na suradnji Danijelu Lovriću koji je tako na Brdu potrajao ravno osam kola.

Lovrić je iskusnom Frančiću momčad ostavio na vrhu prvenstvene ljestvice, ali i s velikim problemima u svlačionici. Pred iskusnim stručnjakom kojeg najviše pamtimo iz vremena dok je godinama vodio Slaven Belupo je težak i nezahvalan posao vraćanja momčadi na pobjedničke staze. Uz Frančića klub s Brda je prošli tjedan pojačao i Tihomir Bradić, bivši trener Vrbovca. U klubu bi i dalje trebali ostati Nikola Papac i Mate Sučić, dok je status Danijela Lovrić nedefiniran.

Inače, sve trenerske pretumbacije na Brdu su obavijene velom tajni. Zoran Kukec, glavni savjetnik sportskog direktora Renata Radića, je najavio da bi svi treneri trebali ostati u klubu, no nije potvrdio s kojim zaduženjima. Dojam je da su financije jedino sigurno i stabilno u klubu s Brda, dok svi drugi klupski segmenti poprilično kaskaju. Ono što je sigurno je da Mladost za sada nema ni plan ni program ni ideju kako doći do željenog rezultata, odnosno da se ključne odluke donose preko noći i bez ozbiljnije analize. (mć)