Iako se Svjetski dan smijeha obilježava 10. siječnja, Dječji odjel Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’ danas je održao  svoju spikaonicu pod nazivom ‘Smijeh nije grijeh’, a poseban gost je bio poznati Bjelovarčanin Mario Petreković koji je na razini cijele Hrvatske poznat po svom osebujnom smislu za humor.

Voditeljice spikaonice su prije dolaska Petrekovića učenicima sedmih i osmih razreda navele da se odrasli čovjek prosječno nasmije oko 17 puta dnevno dok najmlađi čak oko 300 puta te da je dokazano da su se ljudi prije smijali 18 minuta dnevno dok se danas to, nažalost, smanjilo na svega šest minuta. Također, učenici su saznali da je cilj Svjetskog dana smijeha potaknuti ljude da se što više smiju jer će se osjećati bolje, rasteretiti stresa, smanjiti brige i depresiju.

Petreković je na sebi svojestven način ušao u knjižnicu i to skokom kroz prozor na oduševljenje učenika koje je svojim humor nasmijavao do suza.

-Ja sam Bjelovarčanin i naravno da sam se odazvao ovom pozivu. U ovoj knjižnici sam kao klinac provodio puno vremena i zadovoljstvo mi je raditi s mladima – izjavio je Petreković. (vec)