Piše: Vedran Cindrić

Ono što ljubitelji nogometa već duže vrijeme čekaju, danas se konačno službeno saznalo. Naime, Hrvatski nogometni savez odlučio je da se natjecanje Prve hrvatske nogometne lige i Hrvatskog nogometnog kupa nastavi kada se dobije dopuštenje nadležnih državnih tijela, a to se očekuje krajem svibnja i početkom lipnja.

Natjecanje Treće hrvatske nogometne lige neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim. Iz pojedine skupine Treće HNL neće nitko ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge HNL će biti određeni naknadno.

Ova informacija je posebno zanimljiva NK Mladost iz Ždralova i svim pristašama ‘redsa s Brda’. Naime, naš najbolji županijski nogometni klub natječe se u Trećoj HNL – sjever i prije prekida prvenstva držao je prvo mjesto na ljestvici. Budući da Mladost Ž. tijekom cijele sezone priželjkuje i najavaljuje odlazak u Drugu HNL, očigledno je da će trener Nikola Papac morati okupiti momčad, odraditi kvalitetne mini pripreme i kroz teške kvalifikacije pokušati ostvariti ulazak u Drugu HNL. Što se tiče NK Bjelovara, oni su se prije prekida prvenstva nalazi na 7. mjestu Treće HNL i za njih je ova sezona završena.

Natjecanje Druge HNL također se neće nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom.