Piše: Vedran Cindrić

Ministar unutranjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović upravo je izjavio da se od danas više ne smije napuštati mjesto prebivališta zbog krizne situacije s koronavirusom.

-Zabranjujemo napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta. Broj zaraženih raste, očekujemo daljnji rast, ovo su nužne mjere. No, bitno je reći da su izuzeti iz toga oni koji su bitni za promet i kretanje robe i opskrbe – dnevne migracije u bitnim službama, dostava lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, novinari, hitna medicinska skrb -kazao je Božinović i nastavio

– Također zatvaramo i sve tržnice u Hrvatskoj jer se mnoge nisu držale naših naputaka. Svaki put kad vidimo da se neka mjera krši, donijet ćemo još strože mjere. Ono što je cilj, širenje zaraze se može spriječiti samo ako se boravi u kući – naglasio je Božinović.

Nadalje, ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da u Hrvatskoj od jučer imamo 52 nova oboljela što znači da sada u Hrvatskoj ima 306 zaraženih.

Što se tiče jučerašnjeg potresa u Zagrebu, 27 osoba je ozlijeđeno, 18 ih je teže dok je djevojčica (15) u kritičnom stanju. 250 objekata je oštećenih.