Zbog velike bura koja je podignuta najavom poskupljenja Dječjeg vrtića ‘Ciciban’ zbog koje su čak padale riječi poput ‘ucjenjivanje Grada’, jutros je (srijeda) gradonačelnik Dario Hrebak okupio sve ravnateljice gradskih i privatnih vrtića te najavio veliki zaokret u cijeloj priči u kojem je dobio podršku svih ravnateljica.

-Naravno da je najava poskupljenja jednog vrtića teško sjela roditeljima, pogotovo jer sam obećao da ćemo s prvim danom 2018. godine pojeftiniti cijene vrtića, no nakon nekoliko održanih sastanaka s predstavnicima vrtića dogovoreno je da neće doći do nikakvog poskupljenja, zapravo doći će do pojeftinjenja tako da će s 1.1. 2018. godine najviši platni razred iznositi 600 kuna – izjavio je gradonačelnik Hrebak, no na koji način će se to izvesti nije želio otkriti.

-Ne želimo izlaziti još s konkretnim podacima i potezima jer još o mnogim stvarima razgovaramo, ali želimo umiriti zabrinute roditelje i javnost te reći da u vrtiću Ciciban neće doći do poskupljenja, a u ostalima će doći do pojeftinjenja. Zajedničkom komunikacijom smo dogovorili da određene nelogičnosti u radu gradskih i privatnih vrtića riješimo te da racionaliziramo troškove – naglasio je Hrebak te dodao da ne bježi od svog obećanja za 2019. godinu.

-Ne bježim od obećanja koje sam dao da će vrtić iznositi 500 kuna i to će se dogoditi u 2019. godini, ali do toga treba doći postepeno, racionalizirajući sve troškove – zaključio je Hrebak.

Ravnateljica DV ‘Ciciban’ Senka Ivanušec koja je prošli tjedan najavila poskupljenje vrtića izjavila je da nakon razgovora s gradonačelnikom odustaje od ideje poskupljenja te objasnila prvotni razlog za većom cijenom.

-Svi zajedno smo imali konstruktivni razgovor u kojem je dogovoreno da u  DV ‘Ciciban’ ipak neće biti poskupljenja već će se od 1.1. 2018. godine formirati nova cijena koja će olakšati roditeljima cijenu subvencija. Što se tiče ideje poskupljenja vrtića, zbog velikog rasta troškova energenata, hrane, zapošljavanja šest novih djelatnika morali smo najaviti takav scenarij, ali nakon što nas je gradonačelnik saslušao i najavio neke promjene odustajemo od tog nepopularnog čina i vjerujem da će nam od 1. siječnja svima biti bolje – izjavila je Senka Ivanušec. (vec)