Bjelovarski buvljak poznato je i živopisno mjesto u Bušićevoj ulici koje mnogi Bjelovarčani četvrtkom i subotom rado posjećuju. Tim danima na tu lokaciju dolazi mnoštvo ljudi iz grada i okolice, pa čak i iz susjednih gradova, kako bi pronašli nešto neobično i jeftino. Veliki broj trgovaca ‘okupirao’ ovo područje te prodaju tisuće artikala i tako već godinama. No, oni koji nisu oduševljeni buvljakom su svakako stanovnici Ulice Brune Bušića kojima svaki put nakon što prođe dan prodaje ostaje gomila smeća ispred dvorišta.

Galama, blokiranje ulice…

-Svaki put nakon što trgovci odu ostavljaju iza sebe gomilu smeća koju onda vjetar nama koji živimo preko puta donosi u dvorište. Već je stvarno dosta toga da čistimo za nekim drugim – kaže nam Ivan Ključar, stanovnik Bušićeve ulice koji ima kuću preko puta buvljaka. Na pitanje da li djelatnici Komunalca dolaze čistiti silno smeće koje ostaje nakon dana trgovanja, Ključar kaže.

-Ma dolaze, ali tek drugi dan kada vjetar većinu toga sve razbaca po ulici ili nama u dvorište. Taj problem traje već godinama. Osim toga, ti trgovci nam se sa svojim kombijima parkiraju na mostove, blokiraju ionako usku ulicu i tu četvrtkom i subotom vlada pravi kaos. O galami, urlikanju, vršenju nužde gdje tko stigne da ne pričam. Nevjerojatno je da se tako nešto događa u samom centru grada. Naravno, pri tome ne mislim na čestite ljude koji pošteno i pristojno dolaze zaraditi novac i pospreme se za sobom. Njima svaka čast, ali većina radi veliki kaos – zaključuje Ključar s kojim se slažu i mnogi drugi stanovnici Bušićeve. (V. Cindrić)