BJELOVAR – Iako ispod prijelaznog roka za rukometaše još nije stavljena crta i još postoj mogućnost pojačavanja koja mogu biti kozmetičke prirode ili se pak na tržištu pojavi igrač kojeg se jednostavno ne može odbiti, međutim, za RK Bjelovar prijelazni rok može se smatrati završenim. Naime, želja vodstva RK Bjelovara i trenera Hrvoja Privšeka bila je da se momčad za nastup u Premijer ligi pojača na svim pozicijama, a taj posao koncem tjedna gotovo da je i dovršen. Nakon svega pred RK Bjelovarom je ‘vrijeme’ koje će pokazati koliko je taj prijelazni rok bio uspješan ili neuspješan, koliko su novi igrači velika pojačanja i mogu li oni izboriti ostanak u Premijer ligi, ali i koliko će klubu nedostajati rukometaši koji su tokom ljeta napustili bjelovarsku rukometnu Arenu, a to su vratar Karabatić, kapetan Luka Tandara, pivotmen Kljajić i Tot koji je proljetos bio jedan od boljih igrača.

Pivotmen i srednji vanjski

Pored iskusnog vratara Dubravka Grgića, lijevokrilnog Šaravanju i vanjskog Ivana Koncula, momčad RK Bjelovara dodatno je pojačana za dva dokazana i provjerena rukometaša. Koncem tjedna ugovor s bjelovarskom sportskom ikonom potpisali su Domagoj i Dominik Smojver, braća koja dolaze iz Karlovca, a koja su prošlu sezonu uspješno igrala u Spačvi Vinkovci koja je u premjerligaškoj Ligi za prvaka osvojila sjajno peto mjesto. Kako se radi o visoko kvalitetnim rukometašima dovoljno govori činjenica kako je Dominik Smojver, stariji brat visok 194 centimetra i koji igra na poziciji pivotmena, bio član HR mlade reprezentacije koja je na svjetskom prvenstvu održanom u Argentini 2011. godine osvojila osmo mjesto, a osim toga Dominik je prošle sezone u dresu Spačve postizao oko pet pogodaka po utakmici i imao sjajni prosjek od 75 posto realizacije. Mlađi brat Domagoj Smojver prošle je godine igrao na vanjskim pozicijama, a najčešće na poziciji srednjeg vanjskog. Slovi za jednog od najboljih igrača Spačve u prošlom prvenstvu, a njegove nadahnute igre pamte rukometaši Umaga kojima je Domagoj u zadnjim minutama utakmice s tri pogotka za redom ‘oteo’ sigurnu pobjedu, a posebno ga pamte rukometaši Rudara kojima je postigao čak 14 pogodaka kojima je Spačvu uveo u Ligu za prvaka. Sve ovo govori kako je RK Bjelovar sklopio sjajan posao koji se može smatrati najboljim transferima ovog ljeta u Premijer ligi.

Ima i nezadovoljnika

Ova zvučna pojačanja velika su garancija kako RK Bjelovar ne bi smio plesati samo jedno ljeto u Premijer ligi i kako će Bjelovarčani od jeseni uživati u kvalitetnom rukometu. Međutim, ima i onih nezadovoljnika koji se ne slažu s ovakvim masovnim dovođenjem rukometaša uz koje bi naši mladi rukometaši ‘navodno’ trebali stasati, ali i koji bi trebali sačinjavati startnu ‘šestorku’ bez ijednog Bjelovarčana. (dž)

Hrvoje Privšek, trener RK Bjelovara
-Dolaskom Domagoja i Dominika Smojvera napravljen je ogoman posao. Osim što se radi o dokazanim igračima, braća Smojver su u prošlom prvenstvu u Spačvi igrala u liniji, pivotmen i srednji vanjski, tako da su već uigrani što znači da će nam i u tom segmentu biti puno lakše. Međutim, odlaskom Tota upražnjeno je mjesto na lijevom vanjskom i za to mjesto moramo potražiti zamjenu. No, dovođenje još jednog igrača iziskuje dodatne novce koji nisu tako mali. U svakom slučaju, s pripremama startamo 6. kolovoza i imamo devet pripremnih utakmica kroz koje će se vidjeti snaga nove momčadi RK Bjelovara.