Na javni natječaj Grada Bjelovara za energetsku obnovu II. Osnovne škole u Bjelovaru pristigla je samo jedna ponuda, ona bjelovarske tvrtke Česma usluge, vidljivo je iz zapisnika s otvaranja ponuda nedavno objavljenog na elektronskom oglasniku javne nabave. Iako se građevinski sektor oporavlja, slab, gotovo nikakav interes građevinskih tvrtki doista je začuđujući. Razlog tomu možda se krije u „tajmingu” natječaja koji je objavljen sredinom prosinca, a trajao do 10. siječnja. Vrijeme je to novogodišnjih blagdana, kada u tvrtkama vlada opuštena atmosfera, a ispunjavanje dokumentacije za javnu nabavu kompliciran je postupak.

Srećom, posao je ipak dobila bjelovarska tvrtka, ponudivši iznos koji je stotinjak tisuća kuna niži od procijenjene vrijednosti radova od strane investitora, Grada Bjelovara.

Radovi „teški” 2,9 milijuna kuna (ne računajući PDV) obuhvaćaju sanaciju vanjskog i izolaciju unutarnjeg pročelja, izmjenu krovišta, vanjske i unutarnje stolarije, sanaciju podova, ali i izmjenu postojećih plinskih kotlova novim kondenzacijskim kotlovima te rekonstrukciju radijatorskog grijanja i ugradnju termostatskih ventila. Usto, postojeća rasvjeta zamijenit će se energetski mnogo učinkovitijom LED rasvjetom. Rok za završetak radova ističe krajem kolovoza, prije početka nove školske godine. U projektnoj dokumentaciji stoji i kako bi se nakon energetske obnove trošak toplinske energije trebao umanjiti za 51,25 posto, pa bi se tako i računi za režije trebali prepoloviti.