Skoro 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma ove će godine biti održan u posve drukčijem formatu u odnosu na prijašnje. Zbog epidemiološke situacije festival se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već će se tijekom ljetnih mjeseci održati na otvorenom prostoru i to u četiri faze.

Prva faza ‘Skoro 15. DOKUarta’ počinje već u petak, 10. srpnja u 21 sat u bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika, a program otvara njemački dokumentarni film “Waterproof” Daniele König. Bit će to ujedno i hrvatska premijera ovog dokumentarca, a subotu, 11. srpnja na rasporedu je nagrađivani makedonski film “Medena zemlja”, dokumentarac koji je imao čak dvije nominacije za Oscara. Prvi dio programa Skoro 15. DOKUarta, u nedjelju, 12. srpnja zatvara još jedan njemački film, “Čistači”.

S obzirom da se cijeli program radi na otvorenom prostoru, projekcije će se u slučaju lošeg vremena odgoditi za prvi slobodni termin, a apelirali bismo na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Kao što je i ranije najavljeno, ‘Skoro 15. DOKUart’ nastavit će se 8. i 9. kolovoza programom DOKUart u susjedstvu, a do kraja ljeta na rasporedu su i DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kino.

Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a sve projekcije u sklopu programa DOKUart u parku počinju u 21 sat. Više detalja o programu možete pronaći na stranici Udruge DOKUart