Bjelovarske građevinske tvrtke, zahvaljujući zajedničkom pristupu, nakon višegodišnje stanke, napokon su uspjele dobiti veliki posao na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o izgradnji rekreacijskog centra u Velikom Grđevcu koji će, među ostalim, sadržavati i otvorene bazene, brojne sportske sadržaje, ali i solarnu elektranu u sklopu projekta “Vlakom kreacije do bazena imaginacije” čija je vrijednost nešto veća od 16 milijuna kuna. Upravo je zajednička ponuda Cesta, Rotora i Termoplina, naime, ocjenjena najpovoljnijom na javnom natječaju, pa je tako završen “crni niz” velikih poslova koje su dobivale tvrtke izvan županijskih granica, od izgradnje bjelovarskog kina, preko učeničko-studentskog doma pa sve do nadogradnje Zavoda za javno zdravstvo BBŽ. Usto, riječ je o prvom projektu na području Bjelovarsko-bilogorske županije koji će se financirati europskim novcem, što je prilikom potpisavanja ugovora ovoga ponedjeljka naglasio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

‘Najljepši bazeni u Hrvatskoj’

Moram reći da je to simboličan kraj oseke kada govorimo o korištenju europskih sredstava u našoj županiji. Uspjeli smo u natječaju i uspjeli smo zajedno i to Općina Veliki Grđevac, naša Županija i naša Regionalna razvojna agencija. To je prvi projekt koji se sufinancira strukturnim novcem Europske unije, a meni se sviđa i to što je osmišljen i vezan uz turizam. Treba napomenuti i kako su troškovi kroz projekt smanjeni na minimum, što bi trebalo omogućiti da on bude i rentabilan – istaknuo je Bajs dodavši kako ga veseli što su radovi povjereni bjelovarskim tvrtkama.

– Kako smo se mi zajedno kandidirali na ta sredstva, tako su i oni zajedno napravili svoju ponudu kako bi mogli pristupiti natječaju. Tu su i uspjeli i bili su najpovoljniji – pojasnio je dodavši kako je uvjeren da će se nakon deset mjeseci moći otvoriti novi, ali i najbolji i najljepši bazen tog tipa u cijeloj Hrvatskoj. Već sljedećeg ljeta stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije, a nadamo se i brojni ostali domaći i strani turisti moći će uživati u novoizgrađenim otvorenim bazenima u Velikom Grđevcu, kao i brojnim drugim sportsko-rekreativnim sadržajima. Podsjetimo, projekt će imati i edukativno-ekološku notu, jer je njime predviđeno da se većina potrebne energije stvara iz obnovljivih izvora, poput spomenute solarne elektrane. Velikogrđevački bazeni, usto, povezivat će ostale turističke sadržaje poput Centra Mate Lovraka i športsko-rekreacijskog centra Kukavica i uvelike doprinijeti turističkog brendu županije.