Kao što smo pisali jučer u tiskanom izdanju Bjelovarca, veliki skandal potresa ovih dana jednu župu u blizini Bjelovara. Na uvid našim novinarima ovih su dana s nekoliko različitih adresa pristigle iznimno provokativne poruke koje tamošnjim mještankama navodno šalje njihov župnik. Naime, svećenik koji je u tu župu premješten ovoga ljeta od samog dolaska, kažu nam naši sugovornici, ponašao se prema osobama ženskog spola iznimno otvoreno što je kasnije preraslo u slanje iznimno degutantnih poruka i fotografija. Naša prva sugovornica, tvrdi, našla se u problemu kada je odbila župnikov poziv u župni dvor u kasnim večernjim satima nakon čega joj je svećenik slao SMS poruke u kojima ju naziva pogrdnim imenima, kurvom, lažljivicom pa čak joj je prijetio i izopćenjem iz crkve.

Fotografije spolovila

Vrhunac svega je bio kada joj je poslao fotografije spolovila – kaže nam naša sugovornica. No, nije trebalo proći dugo vremena da svećenik pronađe novu žrtvu. Na njegovo neprimjereno ponašanje požalio nam se prošli tjedan partner mlade majke čiji je inbox telefona, tvrdi, također prepun lascivnih poruka. U njima se svećenik, kaže, raspituje kakve poze u seksu voli njegova sugovornica te ju poziva na intimna druženja i slično. Zgranuti muškarac odmah je o svemu obavijestio Bjelovarsko-križevačku biskupiju.
-Mislim da bi bilo dobro da biskup nešto poduzme jer ne bi bilo dobro ako se ljudi sami s njim počnu obračunavati. Nadam se da će netko nešto učiniti i da više niti jedna žene neće doživjeti poniženje kao moja djevojka – rekao nam je naš sugovornik. Inače, podaci o našim sugovornicima poznati su redakciji, no zbog zaštite njihovih obitelji, ne objavljujemo njihova imena, kao ni ime spomenutog svećenika, a sve poruke koje je svećenik slao svojim žrtvama objavili smo jučer u tiskanom izdanju. Nakon što smo poslali službeni upit o ovom slučaju Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji jučer smo dobili odgovor u kojem stoji kako se spomenuti slučaj istražuje.

Provjera informacija

-U takvim slučajevima katolička Crkva ima predviđenu proceduru provjere takvih ili sličnih informacija.
Nakon što završi provjera, ukoliko se informacije pokažu točnima prema svećeniku se postupa u skladu s odredbama Zakonika crkvenoga prava. Ukoliko se informacije pokažu netočnima ili lažnima, pokreće se postupak predviđen civilnim zakonodavstvom. Postupak provjere informacija je u tijeku – stoji u priopćenju Ordinarijata Bjelovarsko-križevačke biskupije.