Danas je održana višesatna sjednica Gradskog vijeća kojom je predsjedao predsjednik Ante Topalović, a na sjednicu se odazvao 21 od 25 vijećnika. Odmah na samom početku izbačena je točka dnevnog reda o informiranju rada I. osnovne škole zbog opravdanog izostanka ravnateljice. Gradska oporba pripremila je šarolika pitanja za vladajuće, a Sabinu Oltru (Damir Bajs NZ) zanimala je kada će doći do izgradnje VI. osnovne škole u Gradu te je navela da se na školstvu ne smije štediti. Gradonačelnik Hrebak je izjavio da Grad nema novaca da gradi novu školu, ali da vjeruje da se iz Europskih fondova može izvući dovoljno sredstava da se ona sagradi u Ždralovima i da će se na tome raditi.

Jednog od aktivnijih oporbenjaka, Nenad Nekvapil (SDP) uperio je prst prema ovogodišnjem klizalištu u središnjem parku pitajući koliko je to sve koštalo te koliko će koštati vraćanje parka u prvobitno stanje te predložio da se iduće godine klizalište preseli na lokaciju Starog rukometnog igrališta (Partizanovo*) što bi bilo puno jeftinije, a tamo bi, kaže, ljudi odmah imali i parkiralište i nije ni malo udaljeno od samog centra grada. Na njegov upit gradonačelnik je  odgovorio da je Grad uložio 230 tisuća kuna u klizalište plus 35 tisuća kuna za struju te je naveo da ne prihvaća prijedlog da se klizalište sljedeće godine preseli na Staro rukometno igralište.

Jasnu Višnjević (HNS), bivšu zamjenicu gradonačelnika, zanimalo je zašto se konstantno traži samo revizija Bjelovarskog sajma dok se druge gradske firme ne kontrolira. Navela je da se nada da se ne radi o političkom progonu direktora Davorina Posavca te je predložila da onda na svakoj drugoj sjednici jedno gradsko poduzeće bude obrađeno.

-Pozdravljam želju predsjednika Gradskog vijeća da se analizira poslovanje Bjelovarskog sajma jer je ono ipak 40 posto u vlasništvu grada Bjelovara, ali ako tako revno brine o Bjelovarskom sajmu, onda neka brine i o ostalim poduzećima koja su u vlasništvu ili suvlasništvu grada. Ovako netko može protumačiti da se ovo sve izvodi samo zato što je Posavac bio politički suparnik gradonačelniku Hrebaku na prošlim izborima. Ja ipak vjerujem i nadam se da nije tako – navela Višnjević.

Posebna točka dnevnog reda bilo je razmatranje Izvješća o poslovanju Bjelovarskog sajma d.o.o za 2016. i 2017. godinu koju je detaljno predstavio direktor Sajma Davorin Posavac te naglasio da je reviziju Bjelovarskog sajma radila renomirana revizorska kuća koja je navela da su prihodi povećani i da je poslovanje pozitivno.

Bjelovarski sajam na računu ima 3,5 milijuna kuna, vrhunski kreditni rejting i besprijekoran nalaz ugledne revizorske kuće BDO, a kreditne obveze Sajma u protekle četiri godine smanjene su za 3,9 milijuna kuna. Dio je to pozitivnih rezultata ostvarenih otkako je tvrtku preuzeo Davorin Posavac, ujedno i nezavisni kandidat za bjelovarskog gradonačelnika na proteklim lokalnim izborima.
S druge strane, Nikolina Raknić-Ristić, gradska voditeljica jedinice za unutarnju reviziju navela je navodne  nelogičnosti u povećanju potrošnje Sajma na marketing i zaštitarsku službu što je odmah kasnije direktor Sajma Posavac obrazložio reklamama u najgledanijem televizijskom terminu i dolaskom VIP osoba na Sajam zbog kojih je osiguranje moralo biti podignuto na veću razinu. (vec)