Danas je u maloj vijećnica Grada Bjelovara gradonačelnik Hrebak sa svojim suradnicima i ravnateljicama osnovnih škola najavio nastavak projekta Sinergijom do uspješnije zajednice za osiguranje pomoćnika u nastavi. Ugovorom, koji je potpisan u petak u Zagrebu, osigurano je za četiri sljedeće godine 40 pomoćnika u nastavi.

-Ugovor koji smo potpisali u petak u Zagrebu vrijedan je 7 248 tisuća kuna od čega Europski socijalni fond financira sa 6,6 milijuna kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Grad Bjelovar sufinancirat će projekt sa 570 tisuća kuna, a za razliku od prijašnjih godina ovaj ugovor je četverogodišnji i za 43 učenika u pet osnovnih škola u Bjelovaru osigurano je 40 pomoćnika u nastavi – istaknuo je Hrebak.

Inače, svake godine prijavljivat će se novi broj učenika kojima je potreban pomoćnik u nastavi i svake godine će se ponovno birati pomoćnici u nastavi koji moraju proći određene edukacije.

-Sva sredstva su osigurana, a učenici će uz asistente imati najbolju mogućnost obrazovanja, a 40 osoba je dobilo novi posao – zaključio je Hrebak.