Nogometaši Bjelovara danas su otvorili sezonu 2018/2019 i ostvarili domaću pobjedu.

BJELOVAR – VIHOR 2:1 (0:0)

Nakon ljetne stanke bjelovarski zaljubljenici u nogomet konačno su došli na svoje te poprilično dobro ispunili tribine Gradskog stadiona. Nogometaši trenera Mrzlečkog izašli su u sastavu Lebović, Jedvaj, Olić, Muniz, Rajić, Ostrman, Bošnjak, Kuprešak, Šantalab, Trupac i Tominac.

Prvi dio utakmice protekao je iznimno nervozno s puno pogrešaka s jedne i s druge strane, ali i bez prigoda. Većina gledatelja očekivala je i u nastavku negledljivu utakmicu, ali bjelovarski nogometaši su se probudili i znatno ubrzali igru. Tako je nakon povratne lopte s kornera snažno opalio Kuprešak i pogodio vratnicu. Već u 52. minuti Ostrman odlično puca sa 10-ak metara, vratar Banović brani, ali na loptu naletava Brazilac Muniz i poentira za 1-0.

Samo pet minuta kasnije, u 57. minuti kapetan Pejo Kuprešak bježio obrani Vihora i sigurno zabija za 2-0. Momčad Vihora u tim trenutcima je djelovala smušeno tako da su nogometaši Bjelovara mogli još nekoliko golova zabiti, a najbliži zgoditku je bio ovosezonski povratnik među bijele Hrvoje Trupac koji je sam izbio pred vratarom Banovićem, ali umjesto da sigurno poentira, odlučio se za dribling kojeg je pročitao vratar Vihora. Da ne može sve bez stresa proći pobrinuo se kapetan Vihora Slobodan Stratanić koji je sa pet metara mirno smanjio vodstvo na 2-1 u 72. minuti, ali do kraja gosti nisu ozbiljnije zaprijetili.

Nakon napornih priprema momčad Alena Mrzlečkog s pobjedom je ušla u sezonu što će im sigurno dati zamaha i samopouzdanja u sljedećemo kolu. (vec)