BJELOVAR – Danas se u hotelu ‘Central’ održava 6. Salon inovacija koji je okupio inovatore diljem Bjelovarsko – bilogorske županije. Cilj manifestacije je potaknuti kreativne i stručne pojedince, tvrtke i organizacije na inovativno stvaralaštvo.

-Osnovni nam je cilj predstavljanje inovatora iz Bjelovarsko – bilogorske županije i Grada Bjelovara, uz ravnopravno sudjelovanje renomiranih i nagrađivanih inovatora iz cijele Hrvatske. Promocijom uspješnih inovacija, organizacijom izložbenog prostora i medijske pozornosti želimo pomoći domaćim inovatorima na putu do ideje do komercijalizacije njihovih inovacija – naveo je Jakov Ćorić, predsjednik Županijske komore Bjelovar. Dodao je da je IT sektor iznimno važan te da naprednu tehnologiju i inovacije treba pratiti.

-Kada sam ja počinjao prije 35 godina sve je bilo puno sporije. Danas je sve puno brže i ne smije se stat u praćenju jer tko stane taj će i ostati stajati – naglasio je Ćorić. Jedni od inovatora na Salonu inovaciju bili su i učenici iz Tehničke škole Bjelovar.
-Došli smo s dva projekta na Salon inovacija. Jedan od njih je igrica koju smo nazvali ‘Zombi defence’, a napravili smo je u školi. Sastoji se od pokretne trake koju napaja motor, a tu je također i robotska ruka. S druge strane nalazi se katapult i onda igrač samo treba uzeti džojstik i gađati zombija. Igrica je baš zabavna i vrlo dinamična – izjavio je mladi inovator Karlo Pušić. (vec)