Na šest mjeseci zatvora zbog teške krađe na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen je Željko K. (50). Ovaj serijski kradljivac, koji je u posljednjih desetak godina na desetke puta pravomoćno osuđivan uglavnom zbog krađa i teških krađa, i ovaj je puta osuđen zbog teške krađe, koju je počinio krajem listopada 2018. godine u mjestu Zrinska kraj Velikog Grđevca.

Ondje je, u nakani da se nepripadno okoristi, došao do južne strane kuće, gdje je komadom drveta razbio staklo prozora, a potom je kroz nastali otvor zavukao ruku i otvorio prozor te ušao u unutrašnjost objekta. Iz kuće je 50-godišnjak potom ukrao tri staklene boce ispunjene alkoholnim pićima i to litru vina, bocu vinjaka i bocu rakije viljamovke.

Željko K., koji se u trenutku izricanja presude već nalazio na izdržavanju zatvorske kazne zbog ranijih nedjela u Kaznionici Lipovica, priznao je sve što mu se stavljalo na teret. U svojoj je obrani naveo da ostvaruje prihode na način da pomaže povremeno ljudima i tako se u listopadu 2018. godine našao u Zrinskoj. Istaknuo je kako je tog dana vjerojatno popio i bio je pijan pa je provalio u kuću u potrazi za daljnjim količinama alkohola.

-Točno je da sam si tada uzeo pića kako mi se stavlja na teret jer si volim popiti – istaknuo je tijekom postupka 50-godišnjak, koji je posljednji put u zatvoru završio jer se nije javio na odrađivanje rada za opće dobro. Kako su se i optuženik i Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru odrekli prava na žalbu u ovom postupku, tako je i ova prvostupanjska presuda automatski postala i pravomoćna.

Foto – ilustracija