Ljetno razdoblje uvijek je najaktivnije za lopove. Tako su tijekom 13.i 14. kolovoza prijavljene tri teške krađe provaljivanjem u obiteljske kuće. U Novoseljanima će se po povratku vlasnika utvrditi što iz provaljene kuće nedostaje. U Trojstvenom Markovcu je provalnik iz kuće ukrao više stotina kuna, dok je u Velikom Trojstvu nepoznati počinitelj ukrao nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

14. kolovoza poslijepodne, u Velikom Trojstvu, nepoznati muškarac došao je u dvorište 88-godišnje vlasnice kako bi joj ponudio na prodaju pojas za leđa, a potom je od nje zatražio čašu vode. U trenutku kada je žena otišla u kuhinju po vodu, nepoznati počinitelj iskoristio je trenutak i njenu nepažnju, ušao u dnevni boravak i iz novčanika ukrao nekoliko stotina kuna.

Jučer 15. kolovoza, u Trubićevoj ulici u Bjelovaru, nepoznati muškarac koji se predstavio kao djelatnik Elektre koji očitava brojila za električnu energiju, iskoristio je nepažnju vlasnice te iz torbice na vješalici hodnika ukrao novčanik sa novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama.

Netko je na jednom odjelu Opće bolnice Bjelovar, iz ormarića u bolesničkoj sobi, jednom 70-godišnjem pacijentu ukrao stotinjak kuna i mobilni telefon – stoji u priopćenju iz PU Bjelovarsko – bilogorske. (vec)