Piše: Vedran Cindrić

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog više od 30 godina boravi u bjelovarskom Domu kulture u kojem profesori održavaju praktičnu i teorijsku nastavu s učenicima.

Zbog velike rekonstrukcije Doma kulture u kojem će se izvana napraviti energetska obnova, a iznutra potpuna obnova i širenje kapaciteta sjedećih mjesta, Glazbena škola sutra završava s nastavom u tom prostoru i više se neće ni vraćati. Stoga smo kontaktirali Sonju Štefanac, ravnateljicu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog koja nam je rekla gdje se sele učenici i profesori te kako teče sama selidba.

-Selimo se iz doma u dom. Naime, u bjelovarski Dom kulture smo ‘privremeno’ ušli prije 30-ak godina. Privremeno kažem pod navodnicima jer smo tamo ostali do dan danas. Zbog velike rekonstrukcije Doma, moramo se se iseliti zaključno sa sutrašnjim danom iako ćemo ostaviti još neke instrumente zbog ‘Tjedna udaraljkaša’ koji će završiti u nedjelju. Od ponedjeljka nastavu održavamo u bivšem Domu za učenike u ulici Vladimira Nazora, a u Dom kulture se više nikada ne vraćamo jer će on postati potpuno prilagođen za kazalište i publiku – kaže nam Štefanec.

Dodaje da je bivši Dom za učenike jedino mjesto u gradu gdje su se i mogli preseliti.

-Preselili smo sve ormare i mnogo naših stvari što je bio zahtjevan posao, ali evo, od sutra više nismo podstanari u Domu kulture, već u bivšem Domu za učenike. Prostor je velik, tamo ćemo imati više učionica tako da profesori neće morati dijeliti prostorije već će svatko imati svoju. E, sad kako će biti sa zvukom, posebno jer su stropovi jako visoki, vidjet ćemo – rekla je Štefanec.

Dodaje da će bivši Dom za učenike dijeliti s Medicinskom školom koja zauzima samo dvije prostorije.

-Prostor je kao što sam rekla zaista velik tako da nema nikakvih problema što Medicinskoj školi idu dvije prostorije. E, sad koliko će njima smetati sviranje i kakva je tamo uopće zaštita od ozvučenja, vidjet ćemo – navela je Štefanec te dodala da vjeruje da će sljedeće selidba biti u novu Glazbenu školu koju glazbenjaci s nestrpljenjem očekuju i zaslužuju.