Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a i koalicijski partner HDZ-a na svim razinama, u posljednje vrijeme svoje najveće neprijatelje vidi u SDP-u, istoj onoj stranci čija je načelnica Omišlja, Mirela Ahmetović, prva i za sada jedina u Hrvatskoj preuzela bjelovarski projekt transparentnosti. Hrebak je nedavno, gostujući u emisiji Otvoreno, u napadu na SDP fabricirao informaciju da je Mladen Kešer, predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije, dobio najveću do sada kaznu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

‘Zaboravljeni’ Bandić

Kešer je, istinabog, kažnjen s vrlo visokih 30 tisuća kuna, no primjera radi, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću Povjerenstvo je odredilo kaznu od 40 tisuća kuna. No, ta informacija bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku, čini se, ne odgovora. Kao član Skupštine Komunalca, gradske komunalne tvrtke, gradonačelnik Hrebak imenovao je na čelo Nadzornog odbora upravo člana stranke Milana Bandića. Ako ćemo suditi prema Hrebakovim napadima čija su meta isključivo SDP-ovci, čini se da je ta stranka najodgovornija za korupciju i netransparentnost, te da vladajuća državna koalicija HDZ-a (u kojoj je i HSLS) ustvari nema nikakvog utjecaja. U tom scenariju državu ustvari vodi SDP iz oporbe, a ne HDZ na vlasti.

Propustio velike projekte

Prozivani Mladen Kešer nije ostao dužan Hrebaku. Putem podravskog portala prigorski.hr Kešer je Hrebaka prozvao „šefom marginalne stranke koji ima velikih problema u nepostojećoj blijedoj stranci”.

Dodao je i da Bjelovar zaostaje jer, tvrdi, gradonačelnik je propustio velike projekte, a grad je ostao bez velikih investicija. Kešer mu „dobronamjerno” preporuča da se ugleda na bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa ili na koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića, a poručio mu je i da „zapošljavanje svojih visokih stranačkih dužnosnika iz male stranke nije transparentno”. Posebno je intrigantno i to što se Kešer osvrnuo na prošlogodišnji Maraton lađa.

Dejan Kovač bio je nezavisni kandidat za predsjednika uz potporu HSLS-a, a Dario Hrebak bio mu je šef izbornog stožera

– Osobito mu savjetujem kad ide na “Maraton lađa”, spreman sam mu uplatiti donaciju kako ne bi to bio trošak grada za njega i predsjedničkog kandidata – poručio je Kešer Hrebaku putem portala prigorski.hr.

Tko je na brodu?

Podsjetimo, ove jeseni u utrku za predsjednika RH ušao je i Dejan Kovač, nezavisni kandidat uz potporu HSLS-a, a Hrebak mu je bio čak i šef izbornog stožera. Iako je Hrebak isprva polagao velike nade u svog kandidata, spominjući kao kao „crnog labuda” u smislu osobe koja će neočekivano iznenaditi odličnim rezultatom, Kovač je na kraju osvojio mizeran broj glasova.

Bjelovarčani su platili 2.000 kn za ulaznice za brod Dida Frane na Maratonu lađa

No, na početku kampanje Hrebaka i Kovača često se moglo vidjeti zajedno, a jedna od tih prigoda bila je i na Maratonu lađa. Grad Bjelovar, vidljivo je iz aplikacije transparentno, uplatio je Udruzi lađara Neretve čak dvije tisuće kuna za dvije ulaznice za brod Dida Frane na Maratonu lađara.