Zbog sumnje da je pokušao zataškati incident u gradskoj upravi kada je vijećnik vladajuće koalicije prijetio gradskom službeniku, bjelovarski SDP na tiskovnoj konferenciji u srijedu zatražio je neopozivu ostavku bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka.

Tjedan dana šutnje

“Igor Crnomarić, vijećnik s izborne liste gradonačelnika i član Kluba vijećnika HSLS-a, još prije tjedan dana prijetio je gradskom službeniku na radnom mjestu, u gradskoj upravi. Od tog incidenta prošlo je tjedan dana, a gradonačelnik se o tomu nije očitovao, što je zatrašujuće. Poslao je jasnu poruku da vijećnici vladajuće većine smiju prijetiti gradskim zaposlenicima, a da će ih on zaštiti – istaknuo je Tihomir Jaić, predsjednik bjelovarsko-bilogorskog SDP-a dodavši da od vijećnika Crnomarića traži neopozivu ostavku na sve dužnosti u Gradskom vijeću, a od gradonačelnika Hrebaka da podnese neopozivu ostavku ako je pokušao zataškati nasilje u gradskoj upravi. Gradski vijećnik Nenad Nekvapil naglasio je da se SDP zalaže da Bjelovar bude grad s nultom tolerancijom na nasilje te da zaposlenici Grada Bjelovara ne dolaze na posao u strahu i strijepnji.

Vijećnik se ispričao

SDP-ovci smatraju da je gradonačelnik trebao javnosti objasniti što se dogodilo i zaštititi djelatnike gradske uprave

Prozvani vijećnik Crnomarić pola sata prije tiskovne konferencije SDP-a oglasio se priopćenjem u kojemu je izrazio žaljenje zbog incidenta koji je nazvao “verbalnim sukobom”.

“Prihvatio sam krivnju i sljedećeg dana ispričao se djelatniku. Svjestan sam svoje pogreške i kao čin isprike podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara”, stoji u Crnomarićevu priopćenju. U SDP-u smatraju da je to nedovoljno i da Crnomarić mora podnijeti ostavku i na mjesto gradskog vijećnika.

Prema priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske, u srijedu, 04. rujna oko 11.15 sati u zgradi gradskog poglavarstva 47-godišnjak izrekao je prijetnju 53-godišnjaku da će ga tjelesno ozlijediti, a što je 53-godišnjaka ustrašilo i uznemirilo.

“53-godišnjak je upoznat sa zakonskom odredbom pokretanja kaznenog progona povodom prijedloga zbog kaznenog djela prijetnje”, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.