– Postojeća europska razina ljudskih prava u Republici Hrvatskoj sigurno se neće spuštati. Dapače, može se samo unaprijediti. Liberali će znati reagirati ukoliko se i dogodi takav pokušaj, ali naglašavam da su za nas i fašizam i komunizam totalitaristički režimi. Napustimo više te rasprave, okrenimo se gospodarstvu, ekonomskom oporavku i onom najbitnijem, podizanju standarda nasih građana – kazao je Bjelovarčanin Dario Hrebak, predsjednik bjelovarskog HSLS-a i potpredsjednik stranke u svojoj prvoj saborskoj raspravi prošlog petka, nakon što je premijer Tihomir Orešković predstavio članove svoje Vlade. Hrebak je pred saborsku govornicu izišao i kao predsjednik Kluba saborskih zastupnika HSLS-BUZ. Tom prigodom apelirao je premijeru da ustraje na smjernicama svog programa, gospodarstvu, ekonomskom oporavku i podizanju standarda građana.
– Isto tako, nemojte dopustiti da vas se uvuče u dnevno-političke spinove koji nas dijele i odvraćaju od glavnog cilja, naprednije Hrvatske i boljeg života svih naših građana. Sigurni smo da će nova hrvatska Vlada zadržati i poboljšati razinu standarda građanskih i manjinskih prava u Hrvatskoj sukladno europskim stečevinama – istaknuo je Hrebak.
Politička krema
Usto, Hrebak se uspio izboriti za ulazak u jedan od najznačajnijih saborskih odbora, onaj za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Drugi je to njegov veliki uspjeh nakon što je nedavno postao predsjednik sada već četveročlanog Kluba zastupnika HSLS-BUZ. O značaju, ali i prestižu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost najviše govore imena članova. Uz predsjednika Miroslava Tuđmana, tu su, primjerice, oba politička tajnika HDZ-a, Tomislav Čuljak i Milijan Brkić, umirovljeni general i uspješni poduzetnik Damir Krstičević, ali i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, te istaknuti predstavnici stranaka poput HNS-ovca Gorana Beusa Richembergha i HDSSB-ova Josipa Salapića. Snage Mosta predstavlja Ines Strenja – Linić, tu je i SDP-ova veteranka Gordana Sobol te zastupnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.