Nogometni klub Hajduk iz Lipovog Brda nedodirljivi je vlasnik u broju poraza jer je u posljednjih pet sezona osvojio svega nekoliko bodova i to u najslabijoj, III. županijskoj nogometnoj ligi što ga svrstava u najlošije klubove u povijesti Hrvatske. No, ovom prilikom momčad Hajduka iz Lipovog Brda napravila je novi rekord.

Naime, na službenoj utakmicu u Zvijercima za Hajduk je nastupio Ivan Bandur, 72. godišnji nogometaš koji se tako upisao u knjigu najstarijih nogometaša na svijetu koji su nastupili u nekoj službenoj utakmici. Inače, Bandur je duhovni vođa momčadi iz Lipovog Brda, a u Zvijercima ja zaigrao na poziciji desnog krila. Iako u utakmici nije uspio pokazati svoje nogometno znanje, stečeno još u prošlom stoljeću, i iako je njegova momčad očekivano izgubila s visokih 8-1, Banuder je sigurno pokazao veliko srce i bezuvjetnu ljubav prema nogometu.

S druge strane, ostaje pitanje kako čovjek koji je zagazio u osmo desetljeće može proći liječnički pregleda za igranje službene utakmice kada se zna da su posljednjih godina zbog mnogobrojnih tragedija na sportskim borilištima upravo ti liječnički pregledi postroženi. No, svakako čestitamo Banduru na velikoj upornosti i volji za nogometom. (vec)