Oko bjelovarske rukometne dvorane vlada mir i ljetna tišina tako da je stvoren osjećaj kao da je vrijeme stalo. Međutim, sve je to prividno jer u dvorani, a posebno u prostorijama RK Bjelovara živo je kao u košnici. Intezivno se traže se novi igrači, pregovara se s domaćim rukometašima i slaže se momčad koja će kroz novo prvenstvo tražiti povratak u Premijer ligu, što je za Bjelovarac najavio predsjednik Dario Kudumija.

– Povratak u Premijer ligu je cilj RK Bjelovara s tim da o ispunjenju tog cilja ovisi što ćemo napraviti tokom ljeta u prelaznom roku. Naime, namjera nam je okupiti dovoljno snažnu i kvalitetnu momčad koja će odmah od prvog kola prenuti u osvajanje bodova i koja će tražiti mjesto u samom vrhu ljestvice. Za sada sve teče prema planu, međutim, sve je to lijepo složeno na papiru, ali je isto tako vrlo složeno za ostvariti – kazao je Dario Kudumija, predsjednik RK Bjelovara koji je dodao kako će prošlogodišnja momčad ostati na okupu s izuzetkom Filipa Jurišića koji još nije odlučio gdje će igrati slijedeće sezone – Filip još uvijek razmišlja i čeka odluku Varaždina. Mi smo mu ponudili ono što je u našoj moći, ali isto tako ne želimo ga sputavati u njegovoj želji da promjeni klub kako se poslije ne bi pričalo da je za njegov eventualni neuspjeh kriv RK Bjelovar. Normalno, želja nam je da ostane što bi ipak bilo i najbolje za Filipa koji je vrlo perspektivan rukometaš.

Osim načelnih dogovora s domaćim rukometašima i osim što je već dogovoren povratak lijevo krilnog napadača Igora Gašparovića, izgleda kako RK Bjelovar nije odustao od vratara Grgića, ali i od povratka još jednog sjajnog bjelovarskog rukometaša.

– Da, radi se o Filipu Gavranoviću koji je izrazio želju da se vrati u Bjelovar. Obavili smo razgovor koji je obostrano bio vrlo pozitivan, što znači da Filip vrlo ozbiljne razmišlja o povratku. Više od toga ne mogu kazati jer sve će se znati uskoro – naglasio je predsjednik Kudumija koji je ipak obznanio kako je RK Bjelovar već sad jači za jednog sjajnog rukometaša.

– Sve je dogovoreno s Domagojem Babićem, internacionalcem i bivšim igračem Varaždina koji igra na poziciji lijevog vanjskog. On je dokazani i kvalitetni igrač koji nam je do sada nedostajao i koji će sasvim sigurno biti veliko pojačanje. Međutim, dolazak Babića nije i definitivni završetak prelaznog roka za RK Bjelovar. U pregovorima smo s još nekoliko igrača, a sve će se definitivno znati u roku od desetak dana – najavio je Dario Kudumija novu momčad RK Bjelovara.

DOMAGOJ BABIĆ, pojačanje RK Bjelovara

Stasiti 27. godišnji desnoruku napadač koji igra na pozicijama lijevog i srednjeg vanjskog igrača i koji je visok preko dva metra potpisao je pristupnicu za RK Bjelovar i od prvog dana priprema stavit će se na raspolaganje treneru Daliboru Sokaču.
– Da, sve je dogovoreno tako da se od danas smatram igračem RK Bjelovara. U svojoj karijeri igrao sam u gotovo svim Europskim državama, a u Bjelovar stižem iz Norveške gdje sam igrao za jedan drugoligaški klub. Grad i RK Bjelovar dobro poznam i o njima imam uistinu lijepo mišljenje, a veseli me i činjenica kako predsjednik Kudumija slaže momčad kojoj je cilj povratak u Premijer ligu.