BJELOVAR – S obzirom da je KTC u sklopu 19. kola upisao rutinsku domaću pobjedu nad Đakovom na vrhu ljestvice se bodovno izjednačio s Bjelovarom. Naši rukometaši su zbog bolje gol razlike ipak zadržali vodeću poziciju, iako se na kraju sezone primarno gleda međusobni omjer.

U prvom međusobnom dvoboju naši rukometaši su u Križevcima slavili rezultatom 32:28, a novu priliku za pobjedu nad jedinim pravim protukandidatom za naslov imat će večeras u Dvoranu europskih prvaka s početkom u 19 sati. Bjelovarčani su prije derbija prvenstva ipak u boljoj situaciji zbog pobjede u gostima tako da im večeras potencijalo odgovara i podjela bodova. Po tom scenariju Bjelovar bi do kraja sezone morao dobiti preostalih šest utakmica i u slučaju svih šest pobjeda KTC-a obje momčadi bi završile s jednakim brojem bodova.

No, prvi bi bio Bjelovar zbog boljeg međusobnog omjera. Eventualnom pobjedom Bjelovarčani bi u preostalih šest kola imali pravo čak na još jedan poraz, dok bi poraz od Križevčana u veliku prednost gurnuo KTC koji bi onda imao sve u svojim rukama. Naime, u tom slučaju Križevčani bi do kraja morali pobijediti preostalih šest utakmica (i na gostovanju u Virovitici op.a.) te bi se domogli naslova i Premijer lige. (mć)