U Rovišću je noćas pola sata nakon ponoći u prometnoj nesreći poginula 90-ogodišnja pješakinja, priopćila je u nedjelju bjelovarsko-bilogorska policija.

Nesreća se dogodila u Zagrebačkoj ulici kada je 35-ogodišnji vozač Opela Zafire bjelovarskih registarskih oznaka zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti (bila je noć, padala je kiša i kolnik je bio djelomično mokar) desnim bočnim dijelom automobila udario pješakinju koja se kretala uz desni rub kolnika u pravcu kretanja vozila.

Od siline naleta tijelo pješakinje odbačeno je u desni putni jarak gdje je na mjestu događaja preminula.

Po nalogu zamjenice Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru očevid je povjeren Postaji prometne policije Bjelovar, a tijelo smrtno stradale pješakinje prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se obaviti obdukcija. Također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće.

Protiv 35-godišnjeg vozača koji nije bio pod utjecajem alkohola, a koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovar.

Ovo je sedma poginula osoba (treća u svojstvu pješaka) u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.