Beatlesi, Rolling Stonesi i Pink Floydi, divovi rock ‘n’ rolla, svoje prve probe odradili su u malim garažama prigradskih naselja iz kojih su kasnije lansirani u zvjezdano nebo. Tel treba vidjeti hoće li mladi bjelovarski rockeri dosegnuti slavu britanskih kolega, ali kao i oni, kreću iz garaže koja se nalazi u jednom bjelovarskom naselju gdje marljivo odrađuju probe pod budnim okom Roberta Boldižara, profesora Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i dugogodišnjeg člana legendarnog rock benda “Zabranjeno pušenje”. Bjelovarski rock bend čije stvaranje i entuzijazam podsjeća na šarmanta vremena kada je rock ‘n’ roll bio preokupacija većina mladih, jednoglasno je nazvan “Paradoks”. Bend čine Tin Pocrnić, Ivan Subotičanec, Borna Brekalo, Hana Novoselić i Marija Žalac.

Glazbeni entuzijasti

-Bend je zapravo osnovao Sven Pocrnić koji nas je sve okupio i pozvao nas da sudjelujemo na natjecanju koje je organizirala Radio Antena. Prijavili smo se, pobijedili i osvojili vrijedne instrumente koje danas koristimo – pojašnjava Hana Novoselić koja svira klavijature. Dodaje da je Sven ubrzo nakon velike pobjede otišao na školovanje u Zagreb, a u bendu ga je naslijedio Ivan Subotičanec.
-Sviramo rock i on nam je baza, ali otvoreni smo i za pop – dodaje Subotičanec. Inače, većina članova pohađa Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog, a oni koji ne idu su samouki glazbenici koje na probama usmjerava mentor Boldižar.

-Najčešće se okupljamo nedjeljom navečer i isprobavamo nove stvari ili vježbamo stare. Probe održavamo u maloj garaži gdje smo smjestili sve svoje instrumente. Pružila nam se mogućnost da sviramo na Božićnom koncertu i ovogodišnjoj Terezijani, ali zbog školskih obveza nismo bili u mogućnosti, no nadamo se uskoro samostalnom koncertu u prostorijama Bjelovarskog kazališta – kaže Borna Brekalo. Ovi mladi glazbeni entuzijasti nisu podlegli histeriji cajki i ostalih ‘glazbenih’ izričaja koji nažalost ispunjavaju većinu klubova, već svoju inspiraciju traže u opusu Pink Floyda, Rolling Stonesa, Franka Sinatre i velikana bluesa.

 Ponosni mentor

-Svi oni su mladi glazbeni entuzijasti koji svoje slobodno vrijeme provode u jednoj maloj garaži svirajući rock. Nekada je to bilo normalno, ali danas u vrijeme interneta i svih ostalih mogućnosti je jako rijetko i zato sam ponosan što mogu s njima raditi i pomagati im koliko god mogu. Nadamo se uskoro samostalnom koncertu, a vjerujem da bi u bendu mogla nastati i jedna autorska pjesma. Oni su svi iznimno talentirani i na meni je samo da taj talent i ideje izvučem iz njih – naglasio je Boldižar.