Rukometaši RK Bjelovara i nakon šest odigranih utakmica jedini su neporaženi u Prvoj ligi sjever. Svoj zadnji uspjeh ostvarili su prošlu subotu kad su u predigri europske utakmice ŽRK Bjelovara i Kristijanstada pobijedili tradicionalno neugodni Vidovec s dva pogotka razlike. S obzirom na snagu Vidovca i na njihovo 12. mjesto na ljestvici, ali i na iskustvo, reputaciju i kvalitetu momčadi RK Bjelovara, očekivala se puno uvjerljivija pobjeda i puno bolja igra.
Pored sjajne rukometne atmosfere na obje ženske rukometne utakmice upravo je ta minimalna pobjeda rukometaša tema broj jedan o kojoj se priča u bjelovarskim sportskim kuloarima. Međutim, slušajući i gledajući sa strane, u oko i uho zapne činjenica kako te priče u pravilu dolaze od ljudi koji uopće nisu bili na utakmici, s time što puno njih ove jeseni uopće nije gledalo RK Bjelovar. Naime, opće je poznato kako je Bjelovar grad s tisuću sportskih ‘stručnjaka’ i kako se u njemu usprkos šturim informacijama voli brbljati o svemu i svačemu pa tako i o rukometu o kojem u Bjelovaru svi sve znaju. Ta naklapanja čak nisu ni toliko loša za kompletnu rukometnu atmosferu u gradu i već sama činjenica kako se priča i brblja o toj utakmici govori kako Bjelovarčani još uvijek vole rukomet.

JEDINI CILJ JE NASLOV PRVAKA

Kako bi svi oni koji vole širiti rukometne tračeve, a ujedno ne vole platiti ulaznicu, ubuduće bili precizniji u svojim naklapanjima potrebno je dati nekoliko informacija i činjenica koje se po pravilu zaboravljaju, a ne bi smjele. Jedna od bitnijih činjenica je ta kako je momčad RK Bjelovara sastavljena mahom od iskusnih i već pomalo rukometom zasićenih igrača koji se jednostavno ne mogu motivirati baš za svaku utakmicu. Bitno je naglasiti i to kako je ta Prva liga sjever nekvalitetna što govori kako ovako iskusna momčad kao što je RK Bjelovar nema motiva u svakoj utakmici igrati na granicama svojih gornjih mogućnosti. Međutim, najvažnija činjenica u priči o ovogodišnjem izdanju RK Bjelovara je ta što je njima jedini cilj osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu. Ako se na RK Bjelovar i njegove ovosezonske utakmice gleda iz te perspektive, onda svako sportski normalan zna kako je u toj situaciji jedino bitno osvajanje bodova, dok je umiranje u ljepoti igre obavezno u drugom planu.

JE LI RK BJELOVAR BAŠ TOLIKO MOĆAN?

Ne računajući one dvije male ‘čvoke’ s neriješenim rezultatima na startu prvenstva RK Bjelovar trenutno stoji sjajno. Ima uvjerljivo najjaču momčad u ligi, ima pozitivnu atmosferu u svlačionici, u gostima je pobijedio KTC kao izravnog konkurenta, tako da je na najboljem putu da jesen završi na prvom mjestu, što je treneru Privšeku i igračima jedini interes, a to je i jedini interes i predsjedniku Kudumiji koji je igračima i treneru zadao taj zadatak.

U subotu u 19,15 sati RK Bjelovar gostuje kod Virovitice koja je trenutno s utakmicom više i s jednim bodom više od Bjelovara vodeća na ljestvici. Ta utakmica ujedno je i derbi prvenstva jer odlučivati će o jesenskoj tituli, ali i o tome je li RK Bjelovar baš toliko moćan, kvalitetan i iskusan, da se može poigravati s Vidovcem i da ujedno može razbiti Viroviticu na njenom parketu. Tu utakmicu obavezno treba pogledati, zato dođite u Viroviticu kako ne bi brbljali o rukometu, a da niste bili na utakmici.